Didier Cuche zmagal v Lake Louisu


Zmagovalec Didier Cuche [foto: gepa]

Končno se je začela nova sezona alpskega smučanja tudi za nastopajoče v hitrih disciplinah. Danes je bilo v Lake Louisu megleno, rahlo je snežilo, poleg tega pa je bilo še vetrovno. Proga v Lake Louisu ne velja za težavno, treba je le dobro drseti. Na koncu vedno odloča srednji del, v katerem mora tekmovalec odpeljati preudarno, da s seboj v spodnji ravninski del odnese kar največ hitrosti. To je, kot že velikokrat poprej, najbolje uspelo veteranu Didierju Cuchu. Na treningih je bil zadržan, ni bil niti blizu vrha. Danes pa je smučal dobro, tekom celotne proge pridobival prednost in v cilju prepričljivo prevzel vodstvo. Najbolj se mu je približal rojak Beat Feuz, na tretje mesto pa se je s startno številko 45 uvrstil Hannes Reichelt in tako iz odra za zmagovalce izrinil Baumanna.


Beat Feuz [foto: GEPA]

Adrien Theaux, ki se je dobro odrezal  na obeh treningih, si je na koncu razdelil šesto mesto z reprezentančnim kolegom Johanom Clareyjem. Pred njiju se je uvrstil še en Avstrijec – Klaus Kroell. Dobro je odpeljal tudi Američan Bode Miller, ki je bil 9., mesto pred Georgom Streitbergerjem, ki se vrača po lanskoletni poškodbi. Z visoko startno številko se je na 13. mesto uspelo uvrstiti tudi Dominiku Parisu, ki je v lanski sezoni že nekajkrat dokazal, da je dober smukač. Dobitnik velikega kristalnega globusa Ivica Kostelić se je po vožnji brez vidnih napak uvrstil šele na 39. mesto.

Slovenska realnost

Slovenci so se uvrstili na rep razpredelnice. Po treningih smo upali, da so najboljše prihranili za tekmo, a ni bilo tako. Špornovo 41. in Jermanovo 43. mesto je očitno na začetku sezone naša realnost. Perko je odstopil.

Trener Burkhard Schaffer je po tekmi povedal: “Sigurno smo pričakovali vsaj enega med petnajsterico, kar je zagotovo mogoče in do tega bo prišlo. Ni bila zelo zahtevna tekma, kar se tiče proge, bili so bolj zahtevni snežni pogoji, tako kot po navadi v Severni Ameriki. S temi snežnimi pogoji smo že imeli težave, kar pomeni, da moramo delati na tem, da bomo našli prave nastavitve za te pogoje. Kar se tiče Boštjana ga moram pohvaliti, smučal je tako kot zna, ostali pa niso pokazali vsega. Poskrbel bom za to, da bodo imeli dvignjene glave pred naslednjo tekmo.

Kako bo v nadaljevanju sezone?

V letošnji sezoni, ki bo brez velikega tekmovanja, bomo videli še deset smukaških preizkušenj. Sicer pa še ni jasno, kako se bo sezona odvijala, saj v Evropi primanjkuje snega. Govori se, da bi smučarji lahko nekoliko dlje časa ostali v Ameriki oziroma Kanadi, kjer je snega za enkrat dovolj.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (m)


Leave a Comment