Dobili kar tri smukaške prvake

Krvavec je danes gostil preizkušnji članskega državnega prvenstva v smuku. Naslova sta lani na Kopah osvojila Boštjan Kline in Ilka Štuhec, ki pa ju letos na štartu ni bilo.


Martin Čater [foto: GEPA]

Štuhčevo sta na prestolu nasledili Meta Hrovat in Ana Bucik, ki sta bili v absolutni konkurenci četrti (1:48.75). Najhitreje je s progo (zmagovalca je dal seštevek dveh voženj) opravila Srbkinja Nevena Ignjatović, ki je za 19 stotink ugnala Slovakinjo Petro Vlhovo. Tretje je bila Pavla Kličnarova iz Češke (+0.59). Hrovatova in Bucikova sta zaostali 60 stotink.

V moški konkurenci je slavil Martin Čater (1:43.51), ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah, na koncu pa slavil s 55 stotinkami naskoka pred Klemnom Kosijem, ki je postal podprvak. Tretji je bil Miha Hrobat, ki je zaostal 1.20 sekunde. Na tekmi je nastopilo tudi precej tujih smučarjev, ki pa više od šestega mesta niso posegli.

Na Krvavcu je bila včeraj tudi tekma za mladince in mladinke. V kategoriji starejših mladincev je slavil Ven Florjančič, med mlajšimi mladinci pa Nejc Naraločnik. Med starejšimi mladinkami je naslov prvakinje osvojila Meta Hrovat, med mlajšimi pa Živa Otoničar.


Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Smuk :. Članice (ž)
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Smuk :. Člani (m)
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Smuk :. Mladinke (ž)
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Smuk :. Mladinci (m)


Leave a Comment