DP: Superveleslalomski naslov Katji Horvat in Andreju Jermanu


Andrej Jerman [foto: GEPA]

Krvavec je danes gostil še dve preizkušnji za naslov državnega prvaka oziroma prvakinje. Domače smučarke in smučarji so se v družbi tujih tekmovalk in tekmovalcev pomerili na superveleslalomih, start prvega po vrsti, to je ženskega, pa se je pričel ob 8:45. Naslov državne prvakinje si je priborila Katja Horvat (SK Slovenj Gradec), ki je drugo uvrščeno Eli Plut (SD Novinar) ugnala za 14 stotink sekunde. Tretje mesto je zasedla Ana Bucik (SK Gorica). 18-letna Katja je po tekmi menila: “Pogoji so bili za ta čas odlični. Tekma je bila težka, saj so prišle skoraj vse punce iz A ekipe, tako da mi ta naslov pomeni zelo veliko.

V moški konkurenci je v absolutni razvrstitvi zmagal Hrvat Natko Zrnčić-Dim, Andrej Jerman (KUTS Tržič) pa je bil od naših najhitrejši in si tako priboril naslov superveleslalomskega prvaka. Drugi je bil Rok Perko (KUTS Tržič), tretji pa Andrej Šporn (ASK Kranjska Gora).

Andrej je po tekmi dejal : “Tekma je bila za letni čas in razmere zelo v redu, proga je dobro zdržala. Sigurno je ‘fajn’ biti državni prvak. Prvič sem sam na vrhu, saj sem enkrat delil prvo mesto. Po drugi strani pa je škoda, ker nisem zmagal na sami tekmi, saj bi rabil FIS točke za pokal, tako da je načrt delno uspel.


Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Superveleslalom (m)
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment