DP: Telemark praznik v Bohinju


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

Na Senožeti v Bohinju se je danes odvijalo državno prvenstvo telemark smučanja. Dobro pripravljena proga, lepo vreme in pa veliko telemark smučarjev, ki jih je pozdravilo številno občinstvo so dejavniki, ki so poskrbeli za pravi telemark praznik v Bohinju in pa dobro promocijo tega športa, ki pri nas v zadnjih letih dobiva na popularnosti. V enem dnevu je tako telemark klub Kranj, ki je bil glavni organizator državnega prvenstva izpeljal dve tekmi, v veleslalomu in pa sprintu. Za reprezentante je bilo to zadnje tekmovanje pred svetovnim prvenstvom, ki se prihodnji teden začne v domovini telemarka na Norveškem.

Najprej so se tekmovalci pomerili v veleslalomu, ki ga je s sekundo prednosti dobil Luka Pintar pred nekdanjim svetovnim prvakom Davidom Primožičem. Na tretje mesto se je uvrstil še en reprezentant, Tine Kolenc. Pri mladincih je s konkurenco pometel mladi Jan Lavtar, ki bo čez teden dni glavni adut Slovencev na mladinskem svetovnem prvenstvu. Drugi je bil Sašo Aleš tretji pa Žan Ribnikar.

Tudi v sprintu je potekal hud boj med Pintarjem in Primožičem, ki pa ga je dobil slednji saj je Pintar naredil napako na zadnjih vratih in bil diskvalificiran. Na drugo mesto se je uvrstil Tine Kolenc tretji pa je bil Urban Simčič. Pri mladincih je tudi v sprintu blestel Jan Lavtar in z visoko prednostjo zmagal pred Žanom Ribnikarjom, tretji je bil Sašo Aleš.

Leave a Comment