Drevova na čelu dobre slovenske ekipe v ZDA

Dekleta so se v Killingtonu v ZDA pomerila na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v veleslalomu. Smučarke so na progi v prvem teku pričakale precej vetrovne razmere, presenečenj na vrhu razpredelnice pa ni bilo.

Najboljši čas je postavila Nemka Viktoria Rebensburg (58.39), najbolj se ji je približala Američanka Mikaela Shiffrin, ki je zaostala 0.26 sekunde, tretje mesto pa je zasedala Italijanka Manuela Moelgg, ki je za nastop potrebovala 57 stotink sekunde več kot Nemka.


Ana Drev [foto: GEPA]

Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 13, ki jo je nosila Ana Drev. Le ta je z zgornjim delom proge opravila bolj zadržano, drugo polovico pa je nato presmučala precej bolje. Zaostanek 1.68 sekunde jo je popeljal na 10. mesto.

Tina Robnik, ki je na uvodni tekmi sezone zasedla odlično deveto mesto, je danes nastopila 25. po vrsti. Prikazala je dobro smučanje, čeprav pa na poti ni naredila kakšne večje napake, si je predvsem v srednjem delu proge nabrala nekaj zaostanka. Na 16. mesto je prišla z 2.08 sekunde slabšim časom od Rebensburgove.

Meta Hrovat se je skozi celoten nastop spogledovala s trideseterico. Ob koncu vožnje je zasedla 27. mesto z 2.94 sekunde zaostanka za vodilno, v nadaljevanju pa sto jo prehiteli dve tekmici. Žal preboj v finale ni uspel Ani Bucik. Zasedla je 44. mesto, od druge vožnje pa je bila oddaljena 1.30 sekunde.

Hrovatova se je dobro odrezala tudi v drugo, predvsem v srednjem delu proge, žal pa ji je napaka v ciljni strmini vzela nekaj desetink. Robnikova je v finalu začela napadalno in znova prikazala zelo dober nastop. Ob prihodu čez ciljno črto je zasedla četrto mesto in si tako zagotovila novo lepo bero točk.

Drevova se je za tem odrezala vrhunsko. Edina napaka se ji je pripetila pred prehodom v strmino, kar pa je bila posledica izredno agresivnega smučanja čez celotno progo. Na koncu je za nekaj stotink zaostala za vodilno tekmico in prišla na drugo mesto. Vrstni red prvih treh smučark po uvodni vožnji se ni spremenil, slovenska ekipa pa je ob zaključku tekmovanja dosegla odličen uspeh. Ana je bila na koncu osma, Tina 16., Meta pa 27.


Meta Hrovat [foto: GEPA]

Proga mi je všeč, to je lep veleslalom, tako konfiguracija kot teren,” je v uvodu dejala Ana, ki je vrhunski rezultat v Killingtonu dosegla že pred letom dni. Nato je spregovorila o dneh po Soeldnu, kjer ji je uspelo nekaj odličnih zavojev, a je z nastopom končala predčasno: “Po Soeldnu sem si vzela nekaj časa za počitek, tudi zaradi kolena ter da sem naredila dobro kondicijsko pripravo. Zadnjih 14 dni sem lahko normalno trenirala. Priprave so potekale zelo dobro, saj se mi je zdelo, da se stanje kolena izboljšuje. Dejansko sem na zadnjih treningih smučala že brez bolečin. Tudi to je pripomoglo k dobremu počutju in boljšemu smučanju. Kot sem že rekla po Soeldnu, vesela sem bila, da sem tam sploh startala, saj mi je bilo zdaj tako lažje. Ta rezultat je tudi posledica tega, da sem v Soeldnu že nastopila.

Na koncu je dodala še nekaj besed o današnjem nastopu: “Res sem zelo vesela. Morda lahko celo rečem, da je rezultat nad pričakovanji. Nekaj kvalitetnih treningov sem že opravila, a vseeno, tekma je tekma in proga je ponavadi daljša, kot pa na treningih. Bil je tudi sam pritisk tekme, podlaga v drugem teku pa mogoče že malo slabša. Zelo sem vesela tega rezultata.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kilingtone :. Veleslalom (ž)
Izjava: Ana Drev (.mp3)


Leave a Comment