EP: Tina Robnik druga v Kvitfjellu


Tina Robnik [foto: Klemen Zibelnik]

Po tem, ko je Tina Robnik pred nekaj dnevi osvojila dve veleslalomski zmagi na tekmah FIS v Trysilu, je danes zopet pokazala odlični vožnji. Tokrat je v norveškem Kvitfjellu zasedla drugo mesto na superkombinaciji za evropski pokal, kar je njen najboljši rezultat kariere. Zaostala je le za Avstrijko Jessico Depauli, ki je bila sekundo hitrejša.

Tina je po superveleslalomu zasedala tretje mesto, z osmim časom slalomskih voženj pa je nato prišla na drugo. Slovenske barve sta branili še Nina-Katarina Mihovilovič, ki se je iz 47. mesta povzpela na 29., ter Katarina Lavtar, ki superveleslalomske vožnje ni končala. Dekleta v Kvitfjellu jutri čaka še specialni superveleslalom.

Trener ekipe za evropski pokal Brane Čeferin je po tekmi dejal: “Danes sta se vožnji Tine zopet super iztekli, saj je bila druga, kar je odličen rezultat. Nina in Katarina pa sta se superveleslaloma žal lotili s prevelikim spoštovanjem. Katarina je na progi odstopila, Nina pa je preveč zaostala, tako da s slalomom ni mogla poseči višje.


Rezultati: Evropski pokal .: Kvitfjell :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment