EP: Zmaga Izidorja Šušteršiča na Rogli


Izidor Šušteršič [foto: Oliver Klaus / FIS]

Na Rogli je v ponedeljek potekal evropski pokal deskanja na snegu v paralelnem veleslalomu. Kar 91 tekmovalcev v moški in ženski kategoriji se je pomerilo na progi Jasa, kjer so jih pričakali dobri pogoji. Proga je bila namreč odlično pripravljena.

V kvalifikacijskih vožnjah je pri moških najhitrejši seštevek iz obeh prog ”držal” Tim Mastnak, ki je v letošnji sezoni že pokazal, da je potrebno nanj v prihodnje resno računati tudi na večjih tekmovanjih. V finalnih vožnjah je svoje izkušnje vnovčil Izidor Šušteršič, ki je z zmago na evropskem pokalu na Rogli postal tudi članski državni prvak v paralelnem veleslalomu. Na drugo mesto se je uvrstil njegov kolega Jernej Demšar, na tretje pa Andreas Lausegger. Vodilni po kvalifikacijah, Tim Mastnak, je finalne vožnje končal na četrtem mestu in s tem postal tudi mladinski državni prvak v omenjeni disciplini.

Pri ženskih predstavnicah je slavila Italijanka Nadya Ochner, pred domačinko Glorio Kotnik. Kot najboljše uvrščena Slovenka je postala državna prvakinja v članski kategoriji.

V torek so na sporedu boji v paralelnem slalomu. Tekme se bo udeležil tudi aktualni svetovni podprvak Rok Marguč.


Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment