Ferkova do točk v Val di Fassi

Val di Fassa je gostila še tretjo tekmo svetovnega pokala. Po dveh smukaških preizkušnjah je na vrsto prišla še superveleslalomska, predzadnja v letošnji sezoni. Tako kot v minulih dneh sta bili na startu tudi Maruša Ferk in Ilka Štuhec.


Maruša Ferk [foto: GEPA]

Najboljši čas voženj je postavila domača predstavnica Federica Brignone, najbolj pa sta se ji približali dve Švicarki. Lara Gut-Behrami je na drugem mestu zaostala 0.59, Corinne Suter na tretjem mestu pa 0.72 sekunde. Tekmo sta žal zaznamovala dva padca, zaradi katerih sta se naši tekmovalki na progo podali precej kasneje, kot je bilo mišljeno.

Nosili sta številki 26 in 27. Maruša je svojo nalogo opravila dobro, predvsem v srednjem delu proge La Volata in z zaostankom 2.60 sekunde v cilju zasedla 20. mesto. Ilka je bila na začetku za odtenek hitrejša, nadaljnji zavoji pa ji nato niso uspeli po željah. Ob prečkanju ciljen črte se je ob njenem imenu izpisala številka +4.02., kar je na koncu pomenilo uvrstitev na 41. mesto.

Maruša je bila 29., s čimer si žal ni uspela zagotoviti superveleslalomskega nastopa na finalu v Lenzerheideju, saj je v skupnem seštevku discipline zasedla prav tako 29. mesto.”Na današnji tekmi ni vse steklo tako gladko, kot bi moralo. Bilo je super vreme, podlaga, proga, a so se žal pripetile nezgode, poškodbe in to sigurno ni dobro. Dolgo časa smo čakale na start, nato je bil pred mojim še en premor, niti točno ne vem zakaj. Morala sem so dobro skoncentrirati. Vožnjo bi ocenila za napadalno, vedela sem, kaj si želim, ko pridem v cilj, a sem naredila dve malo večji napaki in v cilj nisem nesla dovolj hitrosti. Ujela sem nekaj točk. Skupno sem letos v tej disciplini končala med trideset, kar nisem še nikoli v karieri. Žal se za finale ni izšlo, želela sem si končati med najboljših 25, tako da se zdaj odpravljam na finale evropskega pokala. Super je končati tako sezono med 30 najboljših na svetu. Mislim, da smo z ekipo dobro delali, vem, da lahko posežem še višje, če ne delam napak, a tako žal je. Zdaj je dan počitka, potem me čakata dve tekmi evropskega pokala, potem pa naprej finale evropskega pokala,” je po tekmi dejala Ferkova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val di Fassa :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment