VIDEO: Filip Flisar čez Maribor na raketni pogon

Vsak sin ve, da najboljše kosilo skuha nihče drug kot mama. Vsak sin ve, da na mamino kosilo ne gre zamujati. Vsakemu sinu se tudi zgodi, da ga kdaj pa kdaj enostavno prehiti čas…

Zgoraj omenjena nevšečnost se je, kot že nemalo kateremu sinu, pripetila tudi Filipu Flisarju. Aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu je tekmovalni premor izkoristil za kratek povratek v Maribor. Tam se je po dolgem času na domačem pohorskem bregu podružil s prijatelji in, kot se ob takih priložnostih rado zgodi, pozabil na čas.


Filip Flisar v dirko po Mariboru [foto: RedBull / Samo Vidic]

Kosilo je skoraj na mizi, pečenka pa ne počaka niti svetovnega prvaka. Medtem, ko nas bi večina zgolj poiskala trenutku najbolj primeren izgovor, je Filip stvari vzel v svoje roke. Ne le, da je ponosni lastnik prvih brkov Štajerske, Slovenije in smučarskega krosa, je tudi ponosni lastnik najhitrejšega prevoznega sredstva daleč okoli. Jetpack, ki ga je krstno preizkusil lani na Pokljuki, pride v življenju zelo prav, sploh ko zamujaš na kosilo.

Letošnja varianta je bila neprimerno težja od lanske. Človek si ne bi mislil, a smučati po granitnih kockah je dosti težje kot po snegu!
Filip Flisar

Jetpack na ramena in “puni hakl”, čez mesto do doma! 96.000 obratov, 40 kg potiska, 850 °C vroč izpuh in končna hitrost, ki vsaj dvakrat presega mestne omejitve.
Kot pravi lokalec je Filip kakopak udaril nekaj bližnjic, morda prekršil kakšen predpis in porabil vse ase iz svojega rokava, da je na domače dvorišče zapeljal pravočasno. Pečenka še vroča, Filip vesel, mama ponosna. Konec dober, vse dobro.

Leave a Comment