Filip Flisar na Kaninu že pripravlja progo

Filip Flisar se je po zaključku sezone v smučarskem krosu odpravil na Kanin, kjer je preveril teren in se lotil načrtovanja proge za tamkajšnjo snežno dirko sezone – Red Bull Samo Gas!


Filipove smuči bodo kot vedno hitre! [foto: Bor Dobrin]

Ta se bo na našem najvišjem smučišču odvila 7. aprila, tekmovalci pa bodo na smučeh ali deskah bežali pred kosmatim možem – Flisarjem. Zmagovalec bo tisti, ki bo ob tem prišel čim dlje. Po možnosti do cilja, čeprav Filip pravi, da v to dvomi

Vsakdo se bo s hitrimi brki in brado najprej pomeril v kvalifikacijski vožnji, kjer bo štartalo po petdeset tekmovalcev, najboljših 15 iz vsake skupine pa nato še v finalu. Na voljo je le 200 štartnih mest, zato velja s prijavami pohiteti.

Proga bo razgibana in bo vsebovala tehnične elemente, ki so značilni za smučarski kros: pozitivne in negativne zavoje, skoke in valove. Štart bo tekaški, saj se bodo tekmovalci s štartne linije pognali peš, stekli kakih 20 metrov do svojih smuči in desk, jih zapeli na noge in se pognali v dolino. Filip jim bo dal nekaj prednosti, nato pa jih bo lovil in izločal. Pri tem tudi opozarja: “Treba bo smučati pametno, ne z glavo skozi zid. Na progi bo gneča in seveda bodo vsi hoteli biti prvi.

Najhitrejša linija bo tista idealna, ampak ta bo tudi najbolj oblegana, zato se bo izplačalo poiskati kakšno manj direktno in tisto odpeljati res hitro. Najbolje bo že na začetku nabrati nekaj prednosti pred glavnino skupine, da bo potem več prostora za hitro vožnjo in več možnosti za dober rezultat. To pomeni, da je tudi trening hitrega natikanja smuči ali desk lahko dobra naložba za to dirko.

Filipu bo sprva lažje, saj bo na progi sam, ko bo ujel glavnino pa bo iskal luknje za prehitevanje. “Za dirko boste rabili smuči ali deske, obvezno dobro namazane, zraven pa veliko dobre volje in poguma, saj se bo dirkalo hitro, adrenalinsko. Strah naj torej ostane doma, pa tudi prisrčnice s šnopcem so do konca tekme prepovedane,” še dodaja Flisar.

Ob tem se Mariborčan tekme veseli tudi zato, ker bo zagotovo izjemno zabavna, ob takšnem številu smučarjev in deskarjev na kupu pa tudi dober afterparty ne bo izostal. Vse o tekmovanju in prijavni obrazec najdete na uradni strani www.redbull.si/samogas.

Leave a Comment