Finci in Japonci razkrili imena za Kuusamo


Janne Happonen [foto: Ania Trybus]

Skakalna karavana bo s tekmami za svetovni pokal pričela s tradicionalno tekmo v Kuusamu, ki bo na sporedu 26. novembra. Številne reprezentance so v tem času še na intenzivnih pripravah in se še odločajo o potnikih v Skandinavijo. Drugače je pri Fincih in Japoncih, kjer so že predstavili ekipe, ki bodo nastopile na uvodnih tekmah sezone.

V pripravljalnem obdobju smo zelo trdo delali, zato rezultati ne bi smeli izostati,” je dejal glavni trener finskih skakalcev Pekka Niemelae ter dodal da bodo v prihodnih dveh tednih nadgradili še fizično pripravljenost, nato pa se bodo odpravili na prve skoke na sneg. Ob tem pa je Niemelae razkril tudi imena tekmovalcev, ki bodo imeli čast zastopati Finsko v Kuusamo. To priložnost so dobili Matti Hautamaeki, Janne Happonen, Anssi Koivuranta in Olli Muotka.

Podobno so sporočili tudi iz vodstva japonske reprezentance. V prvi periodi tekmovanj (Kuusamo, Lillehammer, Harrachov, Engelberg) bodo deželo vzhajajočega sonca zastopali Noriaki Kasai, Daiki Ito, Shohei Tochimoto, Fumihisa Yumoto, Taku Takeuchi in Junshiro Kobayashi.

Leave a Comment