FIS: Dvojna zmaga za Tino Robnik


Tina Robnik [foto: Klemen Zibelnik]

Trysil na Norveškem je včeraj in danes gostil veleslalomski tekmi FIS za dekleta. Naše smučarke so se odrezale odlično, predvsem 19-letna Tina Robnik, smučarka SK Branik. Dvakrat je prehitela vse tekmice in osvojila prvi mesti. Izkazali sta se tudi Nina-Katarina Mihovilovič in Katarina Lavtar. Prva je zasedla 4. in 8. mesto, druga pa 6. in 7.

Odgovorni trener ženske ekipe za evropski pokal Brane Čeferin je bil zelo zadovoljen z izkupičkom zadnjih dveh dni. Po drugi tekmi je dejal: “Razmere so bile zelo zahtevne. Podlaga je bila ledena, saj je bila preparacija proge podobna tisti za svetovni pokal. Pred nami so tu trenirali Švedi in Norvežani, ki nastopajo v svetovnem pokalu, pred tem pa je bil tu še evropski pokal za moške in preparacija je obstala. Konkurenca je bila močna, saj so bile na tekmi prisotne ekipe za evropski pokal iz Avstrije, Nemčije, Švice in Norveške. Vsa dekleta so tekmovala odlično, Tina pa je dodala piko na i. Dobro so smučale tudi glede na številke, ki so jih imele in vidno je, da so napredovale.

Zelo me veseli, da so se pokazali dobri rezultati ekipe v kateri so mlajše smučarke, ki nastopajo na tekmah FIS in evropskega pokala. Dobro delo je obrodilo sadove in prepričan sem, da bodo dekleta, ki nas navdušujejo s tovrstnimi rezultati kmalu dobila priložnost tudi na tekmovanjih višjih kategorij,” pa je povedal Jure Košir predsednik zbora za alpsko smučanje.


Rezultati: FIS tekme .: Trysil :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Trysil :. Veleslalom II (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Trysil :. Veleslalom I (m)
Rezultati: FIS tekme .: Trysil :. Veleslalom II (m)


Leave a Comment