FISU kontrolni komite na delovnem obisku v Mariboru


Maribor [foto: Klemen Zibelnik]

Delegacija Mednarodne študentske športne organizacije (FISU) je v minulem tednu obiskala organizatorje 26. Zimske univerzijade Maribor 2013. Namen obiska je bil, da predstavniki kontrolnega komiteja preverijo stanje priprav in spremembe v organizaciji, ki so nastale v letošnjem letu. Na srečanju so primerjali pogoje ob kandidaturi in spremenjene odločitve, nastale predvsem zaradi novih gospodarskih razmer. Kot je znano, v času Univerzijade organizatorji več ne razmišljajo o enotni nastanitvi v univerzitetni vas. Tekmovalci, spremljajoče osebje in novinarji bodo po novem bivali v treh že obstoječih bivalnih okoljih Radvanja, Pohorja in mestnega središča. Skupaj s prenočitvenimi zmogljivosti Ruš in Zreč z Roglo je tako že zdaj na voljo 3000 turističnih postelj visoke kakovosti. Predstavniki FISU-ja so soglašali s ponujenim načinom namestitve. Prav tako so bili seznanjeni z zmanjšanimi možnostmi investiranja v objekte, kot so bili predstavljeni pred štirimi leti, v času kandidature. Zdaj je znan tudi časovni okvir Univerzijade 2013, ki bo potekala med 30. januarjem in 9. februarjem 2013.

Organizatorji te dni pripravljajo tudi tako imenovano poročilo št. 3, ki bo predstavljeno konec tedna (med 17. in 19. novembrom) v Bruslju, kjer bo potekala konferenca FISU z udeležbo predstavnikov zadnjih treh zimskih in letnih Univerzijad.

Predstavnika FISU-ja, ki sta bila na inšpekcijskem ogledu v Mariboru, pa sta bila ga. Kairis Ulp, predsednica kontrolnega komiteja in njen namestnik, g. Leonz Eder.

vir: maribor2013.eu

Leave a Comment