Flander odličen tretji v Bad Gasteinu

Avstrijski Bad Gastein je gostil tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu. Iz kvalifikacij, ki so se začele v jutranjih urah so uspešno napredovali Žan Košir, ki je imel tretji čas voženj, Rok Flander in Rok Marguč, ki sta zasedla 6. oziroma 7. Mesto, ter Jernej Demšar, ki je ujel rep šestnajsterice. Izidor Šušteršič se ni uvrstil v izločilne boje, saj je zasedel 20. mesto, Tim Mastnak je bil 36., Jure Hafner pa je bil diskvalificiran. Preboj v finalne vožnje žal ni uspel tudi Glorii Kotnik, ki je v ženski konkurenci zasedla 26. mesto.

Naši deskarji so v finalnih vožnjah prikazali nekaj zelo dobrih nastopov, predvsem Rok Flander, ki je na koncu osvojil odlično tretje mesto. Na poti do stopničk je premagal Rusa Detkova in Žana Koširja, po porazu proti Italijanu Fischnallerju pa je v malem finalu ugnal še Nemca Busslerja.


Rok Flander [foto: Oliver Kraus/FIS]

Žan Košir je v osmini finala premagal Švicarja Fluetscha, v naslednjem krogu izpadel proti Flandru in na koncu zasedel šesto mesto. Marguč je moral priznati premoč Avstrijcu Walderju, ki ga je ugnal le za nekaj stotink. Demšarja pa je premagal Avstrijec Karl. Naša deskarja sta tako zasedla 11. oziroma 16. mesto.

Strokovna oseba paralelnih disciplin Peter Kotnik je po tekmi dejal: “Že pred sezono sem rekel, da smo dobro trenirali kot ekipa in v bistvu smo te rezultate pričakovali. Lahko bi bili še za malenkost boljši, a z današnjimi rezultati smo zelo zadovoljni. Po kvalifikacijskih časih ste videli, da smo izredno hitri, finale pa je zgodba za sebe. Treba je biti tudi psihično stabilen, saj odločajo majhne napake.

Rok Flander pa je rekel: “Absolutno sem zadovoljen, saj konstantno dosegam dobre rezultate. Dejstvo je, da mi je trebušna viroza pred petimi dnevi vzela veliko mero moči in po tem nisem pričakoval tako dobrih rezultatov. To kaže na to, na kako visokem nivoju so moje vožnje in že se veselim tekem, ki prihajajo. V letošnji sezoni si seveda želim visoke uvrstitve v skupnem seštevku. Da se narediti še marsikaj, treba je samo sproščeno odpeljati in pokazati kar znam. Zdaj se moram odpočiti, saj sem fizično na psu. To je za zdaj prioriteta. Nato pa moram priti v formo za tekme v Nemčiji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bad Gastein :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Bad Gastein :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment