Flander optimistično v novo leto


Rok Flander [foto: Oliver Klaus / FIS]

S paralelnim slalomom v Bad Gasteinu se bo v nedeljo nadaljeval svetovni pokal v deskanju na snegu v avstrijskem Bad Gasteinu. Rok Flander je zadnjo preizkušnjo v tej disciplini, tekmo v Limone Piemontu, končal na četrtem mestu.

Leto 2010 se je po tekmovalni plati za Flandra končalo zelo uspešno, saj je na zadnji tekmi minulega leta premagal vso konkurenco in stopil na najvišjo stopničko. Po uspehu na tekmi v Telluridu si je vzel nekaj časa za aktivni počitek. “V Aspnu sem si privoščil nekaj dni prostega deskanja in tako malo pozabil na naporne treninge in tekme, ter užival v zimski idili v Koloradu,” je krajši odmor opisal nekdanji svetovni prvak, ki je bil zelo aktiven tudi v prazničnih dneh: “Dneve pred novim letom sem preživel v Mariboru, kjer sem pod taktirko Dragana Bosniča in v sodelovanju z atletom Urošem Kogalom pilil kondicijsko pripravljenost za svetovno prvenstvo.

Takoj po novem letu pa je Flander znova odšel na sneg in treniral na Krvavcu, kjer je, kot smo poročali že včeraj, sedaj njegova nova pripravljalna baza. “Krvavec je ponudil fenomenalne pogoje, tako da so treningi potekali na vrhunskem nivoju,” je povedal Rok, ki je zadnje treninge pred odhodom v Avstrijo opravil skupaj s kanadskimi deskarji: “Na treningih sem bil hiter, bomo videli kako bo na nedeljski tekmi. Poleg priprav na snegu sem veliko truda vložil v pripravo opreme, saj smo novo ploščo pod vezmi vnesli tudi v slalomsko opremo. To je koncept s katerim sem zmagal v ZDA v paralelnem veleslalomu, tokrat pa bo to prva slalomska tekma s to opremo.

Kvalifikacije v Bad Gasteinu se bodo v nedeljo začele ob 11.30 uri, tekma pa ob 16.00 uri. To bo zadnja preizkušnja deskarjev alpskega sloga pred odhodom na svetovno prvenstvo v La Molini. Poleg Flandra, bodo od naših tekmovalcev nastopili še: Rok Marguč, Žan Košir, Jernej Demšar, Izidor Šušteršič, Jure Hafner in Gloria Kotnik.

Leave a Comment