Flander pripravljen na nadaljevanje sezone


Rok Flander [foto: FIS/Oliver Klaus]

S tekmama v italijanskem Limone Piemonteju se bo prihodnji konec tedna nadaljevala sezona svetovnega pokala v deskanju na snegu v alpskih disciplinah. Dvomesečni tekmovalni premor je Rok Flander izkoristil za treninge in odpravljanje še zadnjih pomanjkljivosti na opremi, pred novima preizkušnjama pa je zelo optimističen.

Dolg tekmovalni premor je Roku prišel še kako prav, saj pred uvodno tekmo sezone ni bil dobro pripravljen, kljub temu pa je paralelni slalom na Nizozemskem končal na četrtem mestu. “Glede na dejstvo, da sem v Landgraafu nastopil nepripravljen, je bilo nujno potrebno opraviti čim več dobrih treningov. Dva tedna sem treniral v ZDA s kanadsko ekipo, v zadnjih dneh pa sem se pripravljal na avstrijskem Koroškem. Vremenski pogoji so bili zelo težki, a smo kljub temu uspeli izpeljati kar nekaj kvalitetnih treningov. Na žalost ni bilo možno najti dobrih pogojev za trening veleslaloma, ki bi mi trenutno prišel še kako prav,” je o treningih povedal Rok, ki je v Koloradu nastopil tudi na dveh pripravljalnih tekmah in paralelni slalom končal na prvem mestu, kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone: “Trenutno lahko rečem, da sem dobro pripravljen. Nekaj pomislekov imam edino glede veleslalomske opreme. Vseeno verjamem, da bo zadeva v Italiji stekla in, da bom lahko odpeljal nekaj vrhunskih voženj. Do tekme bom opravil še nekaj treningov in upam, da bom odpravil še zadnje neznanke.

Rok si v Italiji želi dobrih tekem s kvalitetno snežno podlago, ki dovoljuje vrhunske vožnje in potem, pravi Rok, tudi dobri rezultati ne bodo izostali. Tudi tokrat pa ga v boju za vrh čaka močna konkurenca. “Glede na to, da sta kariero končala J. J. Anderson in Mathieu Bozzetto, bi lahko sklepali, da je konkurenca nekoliko manjša, vendar temu ni tako. Tukaj je kar nekaj izvrstnih mladih tekmovalcev, ki so prav tako sposobni vrhunskih rezultatov, zato se nam v Italiji obeta prava bitka,” je še povedal nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu. Roka in kolege čaka prva tekma v petek, ko bo na sporedu paralelni veleslalom, v soboto pa še paralelni slalom.

Leave a Comment