Flander slavil v Copper Mountainu


Rok Flander [foto: Oliver Klaus/FIS]

Slovenski deskar Rok Flander, ki se od začetka novembra skupaj s kanadsko ekipo v Vailu pripravlja na nadaljevanje sezone svetovnega pokala, je v paralelnem veleslalomu za severnoameriški pokal opravil s konkurenco in osvojil novo zmago na severno ameriškem snegu. Drugo mesto je osvojil Američan Justin Riter, tretje pa Kanadčan Michael Lambert. Pri dekletih je zmagala Caroline Calve iz Kanade.

Počutim se, kot da bi se prebudil iz nočne more. Potem ko sem lani tukaj v Coloradu na svetovnem pokalu v Telluridu zmagal in si takoj po tem zlomil dlan, enostavno nisem več našel prave forme. V zadnjih dneh smo trenirali v odličnih pogojih v Vailu, kjer so se večino časa zadrževali tudi ameriški alpski smučarji na čelu z Ligetyjem in Millerjem. Kot kaže mi je tudi to dalo krila,” je odlične obete pred nadaljevanjem svetovnega pokala komentiral Flander. Nekdanji svetovni prvak je med treningom v ZDA testiral različne kombinacije opreme. Nastopil je z novim konceptom plošče pod vezmi, ki je modificirana zasnova plošče, s katero je v lanski sezoni uspešno tekmoval njegov reprezentančni kolega Rok Marguč.

Tekma je bila naporna predvsem zaradi visoke nadmorske višine Copper Mountaina, pa tudi zato ker sem moral že v četrtfinalu opraviti z zelo močnim Kanadčanom Morissonom, v polfinalu pa še z njegovim rojakom Lambertom. Na splošno se v ameriških hribih počutim zelo dobro,” je po tekmi sklenil vtise Flander.

Danes deskarje v Copper Mountainu čaka še ena preizkušnja za severnoameriški pokal in sicer bo na sporedu paralelni slalom. Tokrat bodo organizatorji prvič v zgodovini poizkušali izvesti “tripple” slalom, pri katerem se naenkrat po progi paralelno spustijo trije tekmovalci. Gre za koncept tekmovanja, ki ga Mednarodna smučarska zveza (FIS) namerava uvesti za olimpijsko tekmo paralelnega slaloma na ZOI v Sočiju 2014.


Rezultati: Severnoameriški pokal .: Copper Mountain :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Severnoameriški pokal .: Copper Mountain :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment