Flander tokrat za Američanom


Rok Flander je z drugim mestom zaključil priprave v Severni Ameriki [foto: Oliver Klaus/FIS]

Slovenski deskar Rok Flander je na drugi tekmi severnoameriškega pokala v Cooper Mauntainu v paralelnem slalomu zasedel drugo mesto. Zmago je za ZDA prideskal Michael Trapp, medtem ko je najnižjo stopničko na zmagovalnem odru zasedel njegov bolj uveljavljeni kolega Tyler Jewell. Z zmago na paralelnem veleslalomu in današnjim drugim mestom je Flander nadvse uspešno sklenil priprave v Severni Ameriki.

Danes je bil prvič v zgodovini alpskega deskanja na snegu izpeljan triple slalom, pri katerem se vsak na svoji progi paralelno spustijo trije tekmovalci. Z drugim mestom ne morem biti zadovoljen. Zmago, ki je bila že v mojem žepu, sem po storjeni taktični napaki podaril mlademu Američanu. Pričakoval sem, da bo v velikem finalu nevaren predvsem njegov rojak Tyler Jewell, zato sem se osredotočil nanj. Ko je na sredini proge zaradi mojega pritiska storil napako, sem zmanjšal tempo, to pa je mladi Američan izkoristil in v cilj zapeljal malenkost pred menoj,” je razplet slaloma opisal Flander.

“Triple” slalom je za deskarje novost, ki jo najuspešnejši slovenski tekmovalec zadnjih let načeloma sicer pozdravlja, opozarja pa, da je funkcionalna le pod pogojem, če je teren raven, če je preparacija snega kakovostna in če so proge postavljene simetrično. Na premierni tekmi v Cooper Mauntainu je snežilo in tudi teren je nekoliko “visel”. Tekma je bila po Flandrovem mnenju na meji regularnosti.

Že jutri se vračam v domovino. Do začetka decembra, ko naj bi se v Italiji nadaljeval svetovni pokal, bom skušal opraviti dodatne izboljšave na opremi. Trenutno sem močan, zato bi bila velika škoda, če bi tekmi v Italiji zaradi pomanjkanja snega odpadli,” po uspelih pripravah ugotavlja Flander.

V Severno Ameriko se bo skupaj s karavano svetovnega pokala vrnil sredi decembra, ko bo v Tellurideu na sporedu paralelni veleslalom.


Rezultati: Severnoameriški pokal .: Copper Mountain :. Paralelni slalom (m)


Leave a Comment