Flisar 18., Ogorelc 22. v Kreischbergu

Smučarje v krosu je v avstrijskem Kreischbergu danes pričakala tekma svetovnega pokala, zadnja pred olimpijskimi igrami. Slovenske barve sta branila dva tekmovalca, Filip Flisar, ki je na včerajšnjih kvalifikacijah postavil sedmi čas ter Blaž Ogorelc, ki se je v osmino finala podal kot osemindvajseti.

Izločilni boji na progi Tatanka so se začeli ob 14:00, prvi slovenski nastop pa je pripadel Ogorelcu, ki se je v tretji skupini pomeril s Kanadčanom Duncanom, Švicarjem Schmidom in Avstralcem Grimusom. Naš smučar, ki je imel na startu najslabše izhodišče, je po prvih grbinah prišel na zadnje mesto, potem pa nadaljeval dobro, v enem izmed zadnjih ovinkov celo prehitel Duncana, a bil ob prihodu v cilj tretji.


Filip Flisar [foto: FIS Freestyle/Facebook]

V sedmi skupini so bili poleg Flisarja še Kanadčan Leman, Avstrijec Rohrweck in Šved Forslund. Boj je bil večino časa izredno izenačen, na polovici proge pa je bil Filip četrti. V enem izmed levih ovinkov je nato uspel prehiteti Lemana, v zadnjem zavoju pred ciljem pa tvegal zelo veliko, ko je skušal ugnati Forslunda. Napad se žal ni posrečil, tako da sta v cilj najprej prišla Avstrijec in Šved.

V velikem finalu je bil najboljši avstrijski smučar Fiva, drugo mesto je zasedel Rohrweck, tretje pa Schmid. Flisar je na koncu zasedel 18. mesto, medtem ko je bil Ogorelc 22.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kreichberg


Leave a Comment