Flisar 29. na prvi tekmi sezone

V Nakiski je danes le prišla na vrsto prva tekma svetovnega pokala v smučarskem krosu. Preizkušnja bi morala biti na sporedu sicer že včeraj, a je bila zaradi izjemno nizkih temperatur prestavljena za 24 ur. Približno ob 21:50 po našem času so moški začeli s prvimi izločilnimi boji, slovenske barve pa je branil en tekmovalec – Filip Flisar, ki je na včerajšnjih kvalifikacijah postavil 28. čas.

Filip je nastopil v tretji skupini osmini finala, kjer se je srečal s težkimi nasprotniki. Največjo oviro za napredovanje sta predstavljala Finec Jouni Pellinen, ki je bil v kvalifikacijah peti ter Francoz Bastien Midol, ki je bil 12. Norvežan Christian Mithassel se je med 32 najboljših uvrstil z 21. časom.


Filip Flisar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Naš smučar pa se je na pot podal zelo odločno. Čeprav je imel najslabšo startno pozicijo se je že kmalu na začetku uspel prebiti na drugo mesto in bil dobro na poti v četrtfinale. Žal pa je po približno tretjini proge v gneči izgubil tla pod nogami in padel. Kljub temu se je kmalu pobral in nadaljeval z nastopom, toda tekmeci so se v tem času že preveč oddaljili.

Na koncu je do zmage prišel Francoz Jonas Devouassoux, drugi je bil Švicar Armin Niederer, tretji pa Kanadčan Brady Leman. Filipova končna uvrstitev je bila 29. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nakiska


Leave a Comment