Forfang v Nemčiji razred zase, trije naši skakalci med deset

Tretjo tekmo druge periode celinskega pokala v letošnji zimski sezoni je v nemškem Titisee-Neustadtu zanesljivo dobil Norvežan Johann Andre Forfang, med deseterico so končali Bor Pavlovčič, Tilen Bartol in Nejc Dežman.

Forfang je tekmece na predzadnji tekmi periode ugnal za skoraj 20 točk, potem ko je v finalu 138.5 metrom dodal 147 metrov, kar je le meter manj od uradnega rekorda skakalnice, ki ga je lani postavil Domen Prevc. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Daniel Huber, tretji je bil Poljak Klemens Muranka. Najboljši Slovenec je bil tokrat nesrečnik iz Engelberga Bor Pavlovčič na petem mestu, le 1,9 točke za tretjim mestom, skočil pa je 136 in 134.5 metrov. S 133.5 in 136.5 metri je na sedmem mestu končal Tilen Bartol, Nejc Dežman je s 129.5 in 136.5 metri osvojil deveto mesto.


[foto: GEPA]

Aljaž Osterc, naš najboljši na prvih dveh tekmah periode v Engelbergu, je bil tokrat petnajsti, preostala naša skakalca pa se žal nista zavihtela med dobitnike točk.

Tudi v naslednji periodi s 7 skakalci v svetovnem pokalu

Z današnjim drugim mestom je Daniel Huber prevzel vodstvo v skupnem seštevku pokala, kjer je drugi zdaj Cene Prevc. Pred zadnjo tekmo druge periode za dodatno kvoto praktično ni več vprašanj, saj sta s 195 točkami na prvem mestu Avstrijec Huber in Norvežan Forfang, tretji je s 156 točkami Osterc. To torej pomeni, da bi dodatne kvote za naslednjo periodo svetovnega pokala dobile Avstrija, Norveška in Slovenija. Na četrtem mestu je trenutno Halvor Egner Granerud iz Norveške, ki ga ni v Nemčiji, peti je še en Norvežan, šesti pa že Dežman. Najnevarnejši zasledovalec Osterca je Andreas Wank, ki ima po treh tekmah 88 točk.

Jutri bo v Titisee-Neustadtu na sporedu še druga tekma za točke celinskega pokala.


Rezultati: Celinski pokal .: Titisee-Neustadt


Leave a Comment