Freeride Battle Kanin: 84 nastopajočih si obeta sonce


Utrip iz lanskoletnega dogajanja [foto: OK Freeride Battle Kanin]

Seznam nastopajočih na tekmovanju v prostem smučanju in deskanju Freeride Battle, ki bo ta konec tedna na Kaninu, je zaključen. Na njem je 12 smučark, 52 smučarjev, 3 deskarke in 16 deskarjev, skupaj 84 športnikov iz sedemnajstih držav, ki merijo na točke za uvrstitev v svetovno freeride serijo (Freeride World Tour) ali pridejo na Kanin preprosto poskusiti, kako se znajdejo na takšnem tekmovanju. Na seznamu je 15 slovenskih tekmovalcev.

V petek se bodo na Kaninu merili v kvalifikacijah, v soboto bo na vrsti finalni nastop. Obakrat od 10. ure dalje na terenu, ki bo objavljen v četrtek zvečer. Nedelja je rezervni dan za primer slabega vremena. Vremenska napoved za konec tedna je dobra, tako da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci. Za smučanje bo zaprta proga Graben, po njej bo omogočen dostop na tekmovanje za gledalce. Podroben spored.

Vse dni prireditve bo na Kaninu potekal test smuči in desk Elan. V soboto zvečer po razglasitvi najboljših bo v baru Skripi zabava z didžeji ekipe Vibedepartment.

Glavni pokrovitelji letošnjega tekmovanja Freeride Battle Kanin so občina Bovec, Kanin, Elan in Philips.

Leave a Comment