Freeride Battle Kanin: V kvalifikacijah Avstrijci in Rusinja


Utrinek iz tekmovanja [foto: OK Freeride Battle Kanin]

V kvalifikacijah za jutrišnji finale mednarodnega tekmovanja v prostem smučanju in deskanju Freeride Battle na Kaninu, kvalifikacijski tekmi za svetovno serijo, je nastopilo 85 tekmovalcev.

V dobrih vremenskih in malce težjih snežnih razmerah so nad progo Graben pokazali vrsto dobrih nastopov. Zmagovalci kvalifikacij so Rusinja Ana Kankevič med smučarkami, Avstrijka Manuela Nindl med deskarkami, Avstrijec Julian Zenzmaier med smučarji in še en Avstrijec Christoph Fuschlberger med deskarji.

Dobro so se odrezali Slovenci, saj je večina napredovala v sobotni finale. Z napakami sta finale za rep ujeli Petra Robnik in Seni Pegan med smučarkami, med deskarkami Slovenk ni bilo. Med smučarji si je peto najboljšo oceno sodnikov prislužil Jani Pogačar, med petnajsterico so bili še domačin Matej Bradaškja (11.), kot presenečenje Matic Gobec (12.) in Tomaž Kete (14.). Med deskarji se je odlično odrezal Tine Zalokar s 4. mestom, Aljoša Stefanovič je bil 6.

Z nastopom sem zadovoljen. Le pri prečkanju mi je malo zmanjkalo hitrosti. Razmere se spreminjajo iz metra v meter, iz ledu v pršič, kložast sneg in skale,” je po kvalifikacijah dejal Jani Pogačar. Podobnega mnenja je bil tudi Matej Bradaškja: “Super. Le en skok, ki sem ga načrtoval, mi je ušel, preveč je bilo strmo in ledeno. Če bo finale na istem terenu, dolgujem ta skok. Drugače sem zadovoljen, uspel mi je tekoč nastop. Moj cilj je bila uvrstitev v finale.

Finale se jutri (v soboto) začne ob 10. uri. V vseh štirih kategorijah skupaj bo nastopilo 50 tekmovalk in tekmovalcev. Nedelja je rezervni dan za primer slabega vremena.

Vse dni prireditve na Kaninu poteka test smuči in desk Elan. V soboto zvečer po razglasitvi najboljših bo v baru Skripi zabava z didžeji ekipe Vibedepartment.

Glavni pokrovitelji letošnjega tekmovanja Freeride Battle Kanin so občina Bovec, Kanin, Elan in Philips.


Rezultati
smučarke
1. Ana Kankevič (Rus)
2. Anja Bolbjerg (Dan)
3. Jenifer Farde (Šve)

7. Petra Robnik (Slo)
8. Seni Pegan (Slo)

deskarke
1. Manuela Mandl (Avt)
2. Tamara Fritz (Avt)
3. Jenni Fis (Fin)

smučarji
1. Julian Zenzmaier (Avt)
2. Joonas Karhumma (Fin)
3. Alexander Giraud (Fra)
4. David Knybel (Češ)
5. Jani Pogačar (Slo)

11. Matej Bradaškja (Slo)
12. Matic Gobec (Slo)
14. Tomaž Kete (Slo)
26. Rok Dokl (Slo)
izven finala
33. Jaka Štuflek (Slo)
37. Jure Pogačar (Slo)
38. Miha Rozman (Slo)

deskarji
1. Christoph Fuschlberger (Avt)
2. Mathias Steinhuber (Avt)
3. Johannes Scharl (Avt)
4. Tine Zalokar (Slo)

6. Aljoša Stefanovič (Slo)
8. Jan Rugelj (Slo)
9. Matevž Maček (Slo)

Leave a Comment