Gal Jakič na drugem veleslalomu v Park Cityju zasedel odlično šesto mesto


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

Po sredinem izrednem uspehu slovenskega reprezentanta v alpskem smučanju invalidov in udeleženca lanskoletnih paraolimpijskih iger v Vancouvru, Gala Jakiča, ko je v veleslalomu osvojil peto mesto na severnoameriškem pokalu NorAm, ki poteka pod okriljem Paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing), je včerajšnji tekmovalni dan v Park City, prav tako v veleslalomu, končal na odličnem šestem mestu in si tako prislužil dodatne (dobre) točke IPC v tej disciplini.

Tudi včeraj je bilo na startu 25 tekmovalcev iz 11 držav sveta, ki so se sicer v lepem vremenu, a pri visokih temperaturah, morali na progi spopadati s težkim južnim snegom. Ponovno je zmagal turški tekmovalec z ameriškim potnim listom, Erik Bayindirli, pred Američanom Stephenom Lawlerjem in Poljakom Tomaszem Szwedo.

Danes je na sporedu še slalom, ki je predzadnji v tej sezoni za našega mladega reprezentanta Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, Gala Jakiča. Do konca sezone ima še nastop na tekmi odprtega državnega prvenstva ZDA na Aljaski (21.-27.3.2011) in sicer, poleg slaloma, še v vseh ostalih alpskih disciplinah: smuku, superveleslalomu, superkombinaciji in veleslalomu.

Leave a Comment