Gregorinova na zasledovanju napredovala na 13. mesto

Po odpadlih zasledovanjih v švedskem Östersundu so se ženske v avstrijskem Hochfilznu prvič letos pomerile na 10-kilometrski zasledovalni tekmi. Najbolje se je odrezala Norvežanka Synnoeve Solemdal, Slovenka Teja Gregorin pa je napredovala za šest mest glede na šprintersko uvrstitev in zasedla 13. mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Vidno je bilo njeno boljše streljanje, saj je od dvajsetih tarč zgrešila le dve v položaju stoje (0,0,1,1), v zadnjem krogu pa prehitela celo finsko biatlonko Kaiso Makarainen, ki je znana kot ena najhitrejših v svetovnem pokalu. “Zanesljivo je bil to moj najboljši letošnji nastop, ki pa še zdaleč ni tak, kot si ga želim. S tem mislim predvsem na strelske postanke stoje, kjer se še lovim. Tudi danes še ni šlo brez napak, vendar se po občutku tudi to pomika navzgor in bo na naslednjih tekmah še boljše. V zadnem krogu sem se držala boljših tekmovalk, da smo skupaj napredovale ter nato prehitela Kaiso v boju za trinajsto mesto. To je bila dobra primerjava za mojo tekaško formo, ki je očitno kar dobra,” je ugotavljala Gregorinova.

Malo bolj pogumno bo morala streljati še stoje, saj dobro ve, da lahko zadane vse tarče. Predvsem zadnji strel ji dela še nekaj preglavic, sicer pa gredo skoraj vsi povsem v središče. Poleti smo bili že na dobri poti, da skrajšamo njene strelske čase, vendar je po tekmah na Švedskem, kjer je bilo veliko odvisno od vetra, nekoliko izgubila samozaupanje, zato bo spet potrebnega nekaj prilagajanja. Ponavadi na začetku sezone potrebuje kakšno tekmo več, da pridobi na samozavesti, kar je še posebej pomembno pri streljanju. Sedaj si to že dokazuje in verjamem, da bo šlo pri njej le še navzgor. Tudi v teku lepo napreduje in prihaja v vedno boljšo pripravljenost,” je tokrat ocenil njene predstave strelski trener Tomaš Kos.


Anja Eržen [foto: Tomaž Šušteršič]

Andreja Mali si je s petimi nepobeljenimi tarčami (1,2,2,0) pokvarila uvrstitev s šprinta in pristala na 49. mestu, novinka Anja Eržen pa je podlegla pritisku neposredne primerjave, bila manj suverena na strelišču (2,1,3,3) in končala kot 59. “Vemo, da je sama pričakovala več, vendar ni to zanjo noben neuspeh. Najprej mora tekmovalno preizkusiti vse različne formate tekem, da se bo lahko navadila nanje in šele potem stopnjevati svoje dosežke. Ker je šele prvo leto biatlonka, bo imela še dovolj časa, da se prilagodi in morda že v naslednjih mesecih poseže po precej boljših rezultatih. Dokazala je, da ima potencial, mi pa bomo storili vse, da ga optimalno razvije,” je potolažil razočarano najmlajšo slovensko predstavnico glavni trener Uroš Velepec.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Za Solemdalovo, ki je pustila nepokrito le eno tarčo (1,0,0,0) je to druga zmaga v svetovnem pokalu, obe pa je dosegla v zasledovanju. Druga je bila Ukrajinka Julija Džima in tretja Poljakinja Kristyna Palka, ki sta opravili s streljanjem brez napak.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment