Grošelj odličen drugi na slalomu v Leviju, Ajlečeva peta

Danes je bil na finskem prizorišču na sporedu nov slalomski paket tekem FIS, kjer so slovenski alpski smučarji še nadgradili petkove, prav tako slalomske nastope. Žan Grošelj se je namreč izkazal z izvrstnim drugim mestom, v ženski konkurenci pa se je na odlično peto mesto povzpela Desiree Ajlec.

Žan Grošelj je moral premoč priznati zgolj Kristofferju Jakobsenu, ki je slavil že na uvodni preizkušnji. Za Švedom je zaostal natanko sekundo, še 29 stotink več pa je zaostal Jens Henttinen iz Finskem. Preostala dva Slovenca, Dušan Senčar in Jakob Špika sta žal ostala brez uvrstitve, saj nista končala druge vožnje.


Marcel Hirscher je kljub bolezni slavil zmago [foto: GEPA]

Pri dekletih se je od slovenskega para bolj izkazala Desiree Ajlec, ki je prismučala na odlično peto mesto, tudi Meta Hrovat pa je končala v trideseterici (27. mesto). Tako kot v moški konkurenci je petkovo zmago ponovila Čehinja Martina Dubovska, ki je premočno slavila pred Latvijko Lelde Gasuno in Mario Shkanovo iz Belorusije, drugo iz prvega slaloma sezone v konkurenci FIS.

Jutri je na sporedu nov dvojni spored (veleslalom), ki se je zamaknil za dan, saj bi morala današnja slaloma poteka že včeraj, a pogoji na terenu tega niso omogočali. Tako bo namesto dve veleslalomom v obeh konkurencah na sporedu zgolj en.


Rezultati: FIS tekme .: Levi :. Slalom (m)
Rezultati: FIS tekme .: Levi :. Slalom (ž)


Leave a Comment