Gross zmagal prvič v karieri

Italijanski smučar Stefano Gross je v Adelbodnu slavil prvo zmago v svetovnem pokalu. Na slalomski preizkušnji je bil le dve stotinki hitrejši od Nemca Fritza Dopferja in tri stotinke od Avstrijca Marcela Hirscherja.

Organizatorjem tekem v švicarski vasici je ponovno nagajalo vreme. Zaradi močnega sneženja so start prestavili za pol ure, snežna površina pa zato ni bila optimalno pripravljena. Čeprav je ob nastopih tekmovalcev z višjimi startnimi številkami nehalo snežiti, so tisti, ki so startali prej izkoristili boljše pogoje na progi. Najboljši čas prvega dela je tako postavil smučar s številko 1, Nemec Dopfer, desetinko sekunde je zaostal Italijan Patrick Thaler, Hirscher pa je bil na tretjem mestu z zaostankom 75 stotink.


Hirscher ostaja vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala (foto: GEPA)

Edini slovenski nastop smo videli pri številki 43, ki jo je nosil Matic Skube. Prikazal je napadalno vožnjo, se z zahtevnimi pogoji na progi dobro boril in bil ves čas v stiku s finalom. Dobro mu je uspela predvsem zadnja strmina, a je čez ciljno črto presmučal s takrat 32. časom. Od drugega nastopa ga je ločilo 44 stotink.

“Bila je težka tekma. Matic je naredil nekaj napak že v zgornjem delu zaradi katerih je nato izgubil ritem. Če bi naredil vožnjo brez napak, bi seveda imel možnost priti v drugi tek, a to mu danes ni uspelo. Proga je bila v najbolj strmem delu že pred njegovo številko v precej slabem stanju. Smučal je solidno, ne vem ali bi govorili o nesreči, dejstvo je, da je delal napake,” je nastop 26-letnega slalomista komentiral vodja moških ekip Klemen Bergant.

V finalu se je sreča nasmehnila 28-letnemu Grossu, ki je dočakal prvo zmago med elitno konkurenco. Za ta uspeh se je boril tudi Dopfer, a je tik pred ciljem naredil nekaj manjših napak, zato se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Bolj razočaran je bil Hirscher, ki se ni uspel vpisati v zgodovino. Če bi namreč na današnjem slalomu zmagal, bi kot prvi smučar dobil štiri slalome zapored na istem prizorišču. Vseeno se lahko 25-letnik potolaži z lepim številom točk, s katerim se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelboden :. Slalom (m)


Leave a Comment