Gruber do zmage, Jelenko 11.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Avstrijec Bernhard Gruber je zmagovalec nočne tekme poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v nemškem Oberstdorfu. 31-letnik je s skokom 129,0 m po polovici tekme zaostajal le za Japoncem Akito Watabejem (130,0 m) in sicer za vsega sekundo. Na deset kilometrski tekaški preizkušnji sta večino časa tekla skupaj, pridružil pa se jima je še četrti iz skokov Norvežan Jan Schmid (126,0), ki je imel osem sekund zaostanka. Skupaj so tekli vse do zadnjega kilometra, kjer je pospešil Gruber ter se razveselil tretje zmage v tem rangu tekmovanja. “Na skakalnici sem pridobil na zaupanju, zaradi česar je bil moj skok zelo dober. Dobro sem se počutil tudi na tekaških rolkah. V tem trenutku mi gre zelo dobro. Sedaj se bom spočil in znova napadel jutri,” je po tekmi dejal Gruber. Z 8,7 sekunde je drugo mesto osvojil Schmid, tretji pa je bil Watabe.

Marjan Jelenko je po sedmem mestu na skakalnici (119,0) četrto tekmo poletne velike nagrade končal na enajstem mestu. Gašper Berlot je bil 25.

S sobotno tekmo se bo poletna velika nagrada zaključila. Pravico nastopa ima le 30 najboljših v razvrstitvi, kjer vodi Gruber (230), Jelenko (53) je 14, Berlot pa 18.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberstdorf :. Uradni rezultati


Leave a Comment