Hadalin sezono v Leviju začel z 18. mestom

Po odpadlem veleslalomu v Söldnu so danes s slalomom novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju odprli tudi alpski smučarji. Na uvodnem slalomu na severu Finske je od dvojice Slovencev točke osvojil Štefan Hadalin.


Štefan Hadalin [foto: GEPA]

Na štartu prvega letošnjega slaloma v Leviju sta bila dva Slovenca, Štefan Hadalin in . Hadalin je s številko 39 v prvi vožnji dobro opravil svojo nalogo in v cilj prišel z 1,39 sekunde zaostanka za vodilnim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. To je bilo dovolj za 20. mesto po prvi vožnji. Z visoko štartno številko 82 je solidno smučal tudi Žan Kranjec, žal pa mu je do finalne vožnje zmanjkalo 28 stotink sekunde, zasedel je 34. mesto. Drugo mesto je zasedal Norvežan Henrik Kristoffersen s 7 stotinkami zaostanka, tretji je bil mladi Francoz, Clement Noel, ki je zaostajal 38 stotink sekunde.

V finalni vožnji je Hadalin na zaledeneli podlagi znova smučal solidno, na koncu pa je pridobil dve mesti v primerjavi s prvo vožnjo in je prvo letošnjo moško tekmo svetovnega pokala končal na 18. mestu. Tretje zmage v Leviju v karieri se je veselil Hirscher, ki je Kristoffersena premagal za 9 stotink, na tretje mesto se je z devetega prebil Šved Andre Myhrer, ki je zaostal že 1,41 sekunde. Zaostanek Hadalina je na koncu znašal 2,39 sekunde.

Po uvodni tekmi sezone je glavni trener naših, Klemen Bergant, takole ocenil vzpodbuden začetek Hadalina in tudi Kranjca: “Danes je bila dobra tekma po vseh težavah v zadnjih dveh tednih tukaj v Skandinaviji. Tudi z našimi številkami je bilo možno dobro smučati, kar so pokazali tudi fantje iz drugih ekip z visokimi številkami. 18. mesto Štefana je dobro, tako dobro sezone še nikoli ni začel. On je imel tudi že v prejšnjih letih, ko je tekmoval v evropskem pokalu z začetkom vedno težave. Tako sem tudi jaz videl njegovo vožnjo danes. On na vseh treningih smuča zelo dobro, tekma pa je seveda nekaj drugega. Danes je z ne najboljšima vožnjama sam sebi, upam, dokazal, da sodi še kaj višje, kot je 18. mesto. Jaz sem zadovoljen s celim napredkom, ki ga je Štefan naredil čez pripravljalno obdobje. Njegov način smučanja, njegova konstantnost in vse to. Njegova in naša naloga je, da to čim prej spravimo tudi na tekme. S tem 18. mestom sem zadovoljen, to je v redu za začetek. Žan je smučal dobro. V zadnjih štirinajstih dnevih je treniral zelo malo, ker je imel manjše zdravstvene težave. Od Söldna naprej je opravil le dva treninga, ampak prav z namenom, da ima stik z ekipo in snegom, je bil tukaj. Na koncu mu je na tekmi kljub zelo visoki številki zmanjkalo zelo malo. Peljal se je zelo solidno. Njegova disiplina je veleslalom, a danes, kljub temu, da ni bil v drugem teku, si zasluži oceno pozitivno. Ne morem reči, da smo zadovoljni, ker ni bil v drugem teku, a je pozitivno.

Naša ekipa se zdaj hitro seli onstran Atlantika, naša ekipa za tehnične discipline pa ostaja nespremenjena.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (m)


Leave a Comment