Hattrick Krafta na tekmah celinskega pokala

Švicarski Engelberg je po tekmah svetovnega pokala gostil še tekme celinskega pokala v smučarskih skokih. Na prvi preizkušnji je nastopilo kar 94 skakalcev, med katerimi je bilo šest diskvalificiranih, med njimi zaradi neustreznega dresa tudi Miran Zupančič.


Cene Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na vrhu tudi tokrat ni bilo novega imena. Po dveh zmagah v kazahstanskem Almatyu je znova slavil Stefan Kraft. Avstrijec je vodil že po prvi seriji (119,0 m), v finalu pa s 121,5 m zmago le še potrdil. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila rojak Thomas Diethart in Poljak Jan Ziobro.

Na koncu preizkušnje je v zahtevnih pogojih, ves čas tekme je namreč deževalo, Slovenijo najbolje zastopal Cene Prevc. Mlajši brat Petra Prevca je namreč v finalu s skokom 123,5 m poskrbel za najdaljši skok dneva in občuten dvig po lestvici. Tako je v drugo pridobil kar osem mest in končal na desetem mestu. Točke so osvojili še Matic Kramaršič na 12., Nejc Dežman na 13. in Matic Benedik na 24. mestu.

Omeniti velja tudi nastop Nemca Martina Schmitta, ki si nadvse bori pridobiti zaupanje trenerjev za uvrstitev v nacionalno kvoto za novoletno turnejo. Kot najbolje uvrščeni Nemec na šestem mestu je na dobri poti.


Rezultati: Celinski pokal .: Engelberg :. Uradni rezultati


Leave a Comment