Hirscher do zmage, Kristoffersen do globosa

Narava se z organizatorji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kranjski Gori v teh dneh nenehno poigrava. Tudi za današnjo slalomsko tekmo je bilo potrebno vložiti ogromno truda, da se je tekmovanje sploh začelo. A žilavi Gorenjci se niso dali in progo so pripravili zelo dobro. Na zaledeneli podlagi je od konkurence znova odskočil Marcel Hirscher, ki je v prvi vožnji pridelal kar tri četrt sekunde prednosti pred Francozom Julienom Lizerouxom, tretji je bil Nemec Fritz Dopfer, ki je zaostajal še dodatne 4 stotinke sekunde. 


Henrik Kristoffersen se je nadvse razveselil malega kristalnega globusa [foto: GEPA]

Naši slalomisti žal niso imeli svojega dne. Na težki progi, ki so jo ob nastopih naših že načele tudi smučine, je Matic Skube ob nekaj vidnih napakah v prvi vožnji prišel na 39. mesto z zaostankom 2,87 sekunde. Brez finala so ostali tudi Miha Kürner na 51., Žan Grošelj na 55., Žan Kranjec na 58., Jakob Špik na 59. in Klemen Kosi na 65. mestu. “Začel sem v redu, nato sem storil manjšo napako in potem sem preveč na silo želel nekaj dodati in vožnja zato ni bila tako dobra, kot sem si želel,” je bil kratek in jedernat Matic po prvi vožnji.

Veliki finale se je razpletel po željah najboljših dveh slalomistov sezone. Hirscher je z novo odlično vožnjo zanesljivo prišel do druge zmage v Kranjski Gori v dveh dneh in sploh prve slalomske na Vitrancu. Drugo mesto je osvojil po prvi vožnji peti Henrik Kristoffersen, ki si je tako tekmo pred koncem že zagotovil svoj prvi mali kristalni globus za slalomski seštevek svetovnega pokala. Prve stopničke v Kranjski Gori je s tretjim mestom osvojil Italijan Stefano Gross. Lizeroux je odstopol, potem ko je povozil prvi količek, Dopfer je končal na četrtem mestu.

Svetovni pokal se prihodnji teden nadaljuje na Norveškem, kjer bodo tekmovali v hitrih disciplinah.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kranjska Gora  :. Slalom (m)


Leave a Comment