Hirscher kraljeval v Madonni di Campiglio

Po sedmih letih so se najboljši slalomisti sveta pomerili na tekmi v italijanski Madonni di Campiglio. Tokrat je preizkušnja potekala pod reflektorji. Na progi Canalone Miramonti, kjer je bilo v prvem teku postavljenih kar 63 vrat, je tokrat nastopilo več kot sedemdeset smučarjev, med njimi tudi trije Slovenci.


Felix Neurauther, Marcel Hirscher in Naoki Yuasa so kraljevali na slalomu [foto: GEPA]

Do najboljše pozicije po prvi vožnji, ki jo je zakoličil hrvaški trener Ante Kostelić je prišel Avstrijec Marcel Hirscher. Drugo mesto je zasedal Nemec Felix Neureuther, ki je zaostal le za odtenek, natančneje šest stotink, tretji pa je bil domačin Christian Deville. Ta je za vodilnim zaostajal 56 stotink.

Prvo vožnjo slaloma je zaznamovala daljša prekinitev. Razlog ni bil tekmovalec, temveč nesrečni dogodek delavca ob progi. Eden izmed sodnikov pri vratcih je namreč utrpel srčni napad. Kljub takojšnjemu oživljanju reševalci niso uspeli rešiti življenje 70-letnika.


Marcel Hirscher [foto: GEPA]

Naš najboljši slalomist Mitja Valenčič (številka 17) se je s progo spopadel zelo dobro, med vožnjo sicer naredil nekaj manjših napak, a se po agresivnem nastopu po prihodu čez ciljno črto uspel prebiti na šesto mesto. Zaostanek za Hirscherjem, ki je znašal 1,26 sekunde, ga je po koncu uvodne vožnje popeljal na deseto mesto. Druga dva slovenska smučarja, ki sta nosila visoki startni številki 59 in 69 se v drugo vožnjo nista uvrstila. Matic Skube je končal kot 51., Miha Kuerner pa je tako kot 23 drugih smučarjev odstopil.

V drugi vožnji je pred nastopom Valenčiča izjemno vožnjo prikazal Japonec Naoki Yuasa, ki je po prvem teku zasedal 26. mesto. Naš smučar med nastopom ni naredil kakšne velike napake, a ni prikazal tako tekoče vožnje kot v prvem teku in tako ob prihodu v cilj zasedel osmo mesto z 1.55 sekunde zaostanka za Japoncem. Slednjega je uspel prehiteti šele Neureuther, ki pa je imel pred Japoncem kar dve sekundi prednosti iz prvega teka. Hirscher je tudi v drugo prikazal odlično vožnjo in tako prišel do druge zmage v sezoni.


Mitja Valenčič je bolj nastopil na prvi progi [foto: GEPA]

V Madonni di Campiglio sta do sedaj slavila tudi dva slovenska smučarja. Leta 1993 je prvenec slavil Jure Košir, pred tem pa je leta 1984 vse ugnal še Bojan Križaj.


Rezultati: Svetovni pokal .: Madonna di Campiglio :. Slalom (m)


Leave a Comment