Hirscher ponovno kralj Sljemena

Za alpskimi smučarkami, ki so v Zagrebu nastopile v nedeljo, so s prvo tekmo v letošnjem letu opravili tudi moški. Na startu proge Crveni spust je bilo  82 tekmovalcev, med njimi tudi dva slovenska predstavnika, Miha Kürner in Matic Skube, ki sta nastopila s startnima številkama 44. in 45.

Najboljši čas prve vožnje je pripadel smučarju s startno številko 1. To je bil Marcel Hirscher iz Avstrije, ki je navkljub veliki napaki v zgornjem delu proge postavil precej boljši čas od zasledovalcev. Najbolj se mu je približal Šved Mattias Hargin, ki je zaostal 77 stotink sekunde, še dve stotinki več pa je za vožnjo med 69. vrati potreboval David Chodounsky iz ZDA.


Hirscher je tretjič zapored zmagal v zagrebu (foto: GEPA)

Slovenska smučarja sta z vožnjama na Sljemenu začela napadalno. Miha je ob drugem nastopu v Zagrebu napravil nekaj napak, kar mu je ob prihodu v cilj prineslo 34. mesto, Skube pa je bil po dveh tretjinah proge blizu finala. Žal je po večji napaki v zadnji strmini izgubil preveč časa, tako da se je njegov šesti nastop na hrvaških tleh končal s 4.24 sekunde zaostanka za vodilnim. Njegova končna uvrstitev je bilo 42. mesto, medtem ko je bil Kürner 49.

V drugem teku nismo videli kakšnega velikega presenečenja, saj je Hirscher uspel ohraniti prednost iz uvodne vožnje in priti do zmage. Iz četrtega mesta se je na drugo prebil Felix Neureuther, tretji pa je bil Norvežan Sabastian-Foss Solevaag. Ta se je v drugo odrezal še bolje kot Avstrijec in Nemec in se na zmagovalni oder povzpel iz osmega mesta. Za Solevaaga so to prve stopničke v svetovnem pokalu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zagreb :. Slalom (m)


Leave a Comment