Hirscher v Areju dobil obe tehnični disciplini

Avstrijec Marcel Hirscher je po petkovi zmagi na nočnem veleslalomu v Areju na Švedskem tokrat dobil še slalom in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Le deset stotink je zaostal Felix Neureuther, z uvrstitvijo na tretje mesto pa je za zgodovinski dosežek poskrbel Rus Alexander Horošilov.


Hirscher je slavil že štirinajsto slalomsko zmago (foto: GEPA)

25-letni Avstrijec je po prvi vožnji zaostajal za Nemcem Neureutherjem, tretji čas je nekoliko presenetljivo dosegel Ted Ligety, na četrto mesto pa se je uvrstil izkušeni avstrijski slalomist Mario Matt. Dobre razmere na progi in lažji teren, kot bi ga imeli slalomisti v Franciji, kjer bi sicer morali ta konec tedna tekmovati, sta omogočala vsem tekmovalcem enakovreden boj za finalno trideseterico. Slovenska smučarja, ki sta na prvi slalomski tekmi sezone v Leviju zasedla 35. oziroma 44. mesto, ponujene priložnosti nista izkoristila. Miha Kürner je za vodilnim zaostal 3.48 sekunde in ob prihodu v cilj zasedel 37. mesto, medtem ko je bil Matic Skube bolje na poti, saj je na prvem merjenju časa zasedal 27. mesto, a je kmalu po tem povozil količek in odstopil.

V finalu smo videli malo voženj brez napak, največje presenečenje dneva pa je pripravil Rus Horošilov, ki se je povzpel iz petega na tretje mesto. Matt in Ligety, ki sta imela dobro izhodišče za napad na zmago, sta odstopila, na koncu pa je slavil Hirscher, ki je za desetinko sekunde ugnal Neureutherja.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v petek s superveleslalomom v Val Gardeni.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Slalom (m)


Leave a Comment