Hujara preslišal tekmovalce

Svetovni pokal alpskih smučarjev se je preselil v avstrijski Kitzbuehel. Preko noči je zapadlo dokaj veliko novega snega, visoke temperatura in megla pa niso obetale nič dobrega pred prvim trening na progi Streif. Po jutranjem ogledu proge so se tekmovalci, katere tokrat zastopa Kanadčan Erik Guay, v večini strinjali, da je izvedba treninga nesmiselna. S smučanjem po progi bi v takšnem vremenu podlago le uničili. A direktor tekmovanj Guenter Hujara je Guaya v pogovoru enostavno zavrnil ter skupaj z žirijo prižgal zeleno luč za trening.


Vidljivost na prvem treningu ni bila dobra [foto: hahnenkamm.com]

Bilo je precej tekmo. Srečen sem, da sem se izognil gosti megli,” je z glavo zmajeval najhitrejši na prvem treningu Norvežan Aksel Lund Svindal. Reakcije preostalih tekmovalec so bile podobne. “V mehkem snegu smo ustvarili zareze, ki bodo v prihodnjih dneh zmrznile ter tekmovanja naredile še nevarnejša,” je razmišljal Guay.

Posledico pomanjkanja vidljivosti je občutil tudi Andrej Jerman, ki je s številko 36 grdo padel. 34-letni Tržičan se je sprva pobral in skušal odsmučati v dolino, a je nato izgubil zavest. Zdravniško osebje mu je priskočilo na pomoč in ga s helikopter odpeljalo v bolnišnico v Innsbruck. Po prvih podatkih naj bi Jerman utrpel težji pretres možganov, drugih poškodb pa naj ne bi imel.

Leave a Comment