Igra stotink v korist Winquistovi

Švicarka Joana Haehlen je superveleslalomsko preizkušnjo mladinskega svetovnega prvenstva v italijanskem Roccarasu izpeljala odlično. Na progo Direttissima se je podala kot 14 in v cilju za vsega dve stotinki sekunde prevzela vodstvo pred rojakinjo Corinne Suter. A Švicarki sta tekmovanje zapustili z grenkim priokusom.


Ula Hafner [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Z visoko štartno številko 45 se je na 1565 metrov dolgo proga podala Annie Winquist. Norvežanka je progo izpeljala vrhunsko in prevzela vodstvo za vsega tri stotinke. Ob tem njenega veselja kar ni bilo videti konca. Haehlenova pa je zmajevala z glavo, saj ni mogla verjeti, kje je lahko izgubila nesrečne tri sekunde. Še bolj potrta pa je bila Suterjeva, saj jo je za vsega stotinko sekunde prehitela druga Norvežanka Ragnhild Mowinckel in s tem iztisnila iz zmagovalnega odra. Razlike med najboljšimi so bile sila majhne, saj je šele 19 uvrščena Avstrijka Stephanie Venier zaostala več kot sekundo.

Mladinska svetovna prvakinja v superveleslalomu je torej postala Annie Winquist, druga je Joana Haehlen, tretja pa Ragnhild Mowinckel.

Slovenske tekmovalke niso prišle do uvrstitev. Katja Horvat in Ana Bucik sta odstopili, Ula Hafner pa ni nastopila.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Roccaraso :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment