Ilka Štuhec smukaško sezono končala na 16. mestu

Organizatorji zadnjega smuka žensk za svetovni pokal v alpskem smučanju so zaradi slabega vremena imeli nemalo težav z izpeljavo tekme. Prvoten začetek se je prestavil kar za dve uri, na koncu pa je največ razlogov za veselje imela Avstrijka Mirjam Puchner, ki je za 13 stotink premagala domačinko Fabienne Suter, tretja je bila z zaostankom še dodatnih štirih stotink Elena Curtoni iz Italije. Ilka Štuhec je na 16. mestu žal ostala brez točk svetovnega pokala, skupno pa je sezono zaključila kot 25. smukačica.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Skupna zmagovalka je že pred časom osvojila poškodovana Američanka Lindsey Vonn, veliki kristalni globus pa si je danes tudi teoretično zagotovila Švicarka Lara Gut (danes 13.).
V St. Moritzu je vožnjo Ilke Štuhec ocenil glavni trener za tehnične discipline, Denis Šteharnik: “Žal je ilka imela malo smole, optimalnih pogojev, takšnih kot zmagovalka, ni imela. Tu je bila še prekinitev. Bila je slabša vidljivost, ni bilo kontrasta, okrog proge ni ničesar, ni drevja, torej je samo belina. V srednjem delu je imela zelo slab kontrast, nič se ni videlo. Bila je zelo nesigurna, v tem delu je pokazala malce tega z višjo prežo in mogoče malce bolj okroglimi zavoji skozi katere ni odnesla toliko hitrosti. To se je takoj poznalo. Ni bila prava. Ko sem jo zjutraj videl smučati na ogrevalkah, je bilo veliko boljše, ampak je bila tudi vidljivost veliko boljša. Verjamem in vem, da je v dobri formi in bo jutri pokazaa vse kar zna in tudi vreme je napovedano boljše, tako da smo optimistični za naslednji dan.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Smuk (ž)


Leave a Comment