Izjemen drugi tek Pintarja za peto mesto

Na Soriški planini je v izjemno težkih pogojih, saj je med tekmo zapadlo tudi do 15 cm snega, slavil Phill Lau iz Francije, drugi je bil včerajšnji zmagovalec Šved Mattias Wagenius, tretji pa Nemec Jonas Schmid.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Izjemno je ponovno smučal Luka Pintar, ki je bil po prvem teku na štirinajstem mestu in z odlično drugo vožnjo še izboljšal včerajšnje šesto mesto. Tekmo je končal kot peti. “Res je, drugi tek sem vedel, da mi le popoln napad na vse ali nič prinese vrhunski rezultat. Na srečo mi je uspela izjemna vožnja, kar je pomenilo, da bom šel po lestvici navzgor. Lepšega začetka v sezono si skoraj nebi mogel želeti. Jutri imamo prost dan, potrebno se bo spočiti in v torek odpeljati še eno dobro tekmo,” je dejal Luka. Še boljša uvrstitev Pintarja morda pride na vrsto že v torek, sodniki so mu danes namreč s časovnim pribitkom kaznovali doskok v prvi vožnji.

Sašo Aleš je tekmo končal na 18. mestu, njegov brat Jure pa na 20. Komaj šestnajst letni Rok Šmejic pa je v svojem drugem nastopu na tekmah svetovnega pokala z 25. mestom prišel do prvih točk. Sašo Aleš je dejal: “S končnim dosežkom sem lahko kar zadovoljen. V drugem teku mi skok ni uspel zato sem izgubil možnosti za ponovno uvrstitev med petnajsterico.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soriška Planina
Izjava: Luka Pintar 1 (.mp3)
Izjava: Luka Pintar 2 (.mp3)


Leave a Comment