Izjemen napad Ane Drev za drugo mesto v Mariboru

Z veleslalomsko tekmo svetovnega pokala se je na Mariborskem Pohorju začela 52. Zlata lisica. Pred številnimi domačimi navijači je nastopila peterica smučark na čelu z Ano Drev, ki se je na progo podala osma po vrsti. Katarina Lavtar je nosila startno številko 33, Ilka Štuhec 48, Meta Hrovat 53, Maruša Ferk pa 61. Tina Robnik ni nastopila, saj se je na treningu poškodovala.


Viktoria Rebensburg je slavila zmago v Mariboru [foto: GEPA]

Po uvodni vožnji je prvo mesto zasedala Avstrijka Eva-Maria Brem, ki je postavila čas 1:12.85. Z zaostankom 0.37 sekunde je drugo mesto zasedala Nemka Viktoria Rebensburg, tretja pa je bila Švicarka Lara Gut, ki je zaostajala 0.53 sekunde. Drevova se je odrezala zelo dobro in si priborila dobro izhodišče za napad v drugem teku. Zaostanek 1.30 sekunde jo je namreč popeljal na šesto mesto. O svoji vožnji je dejala: “Bolj kot sem se bližala spodnjemu delu proge, slabši občutek sem imela. Mislim, da je v zgornjem delu proga kar v dobrem stanju, spodaj pa se je že naredilo malo smučin. Poskusila sem držati svoj ritem, ampak mi spodaj ni najbolje uspelo. Vseeno sem zadovoljna z izhodiščem. Verjamem, da bo druga vožnja zelo težka, a sem pripravljena da bom napadla. Da se še kaj popraviti.

Svojo nalogo je dobro opravila tudi Lavtarjeva, katere zaostanek je bil sicer nekoliko večji. Ob prihodu v cilj se je ob njenem imenu izpisala številka +4.59, kar jo je popeljalo na 23. mesto. Po vožnji je rekla: ”Z več kot štirimi sekundami zaostanka nimam v drugem teku nič za izgubiti. Proga bo lepa, tako da bom napadla kolikor se bo dalo.” Štuhčeva je z zaostankom 6.40 sekunde zasedla 39. mesto, Ferkova, ki se je na progi zadržala slabo sekundo dlje pa je bila 43. Tretji nastop mlade Hrovatove v svetovnem pokalu se je žal končal z odstopom.

Lavtarjeva se je tudi v drugo odrezala dobro in ob prihodu v cilj zasedla tretje mesto, po koncu preizkušnja pa je bila 17. Po drugem nastopu je dejala: ”Super je tekmovati tu v Mariboru, saj se sliši te glasne navijače. V cilju sem želela prevzeti vodstvo, a mi žal ni uspelo. Zgoraj, kjer je bila bolj zaprta postavitev, sem pustila nekaj časa, drugače sem pa z nastopom zadovoljna.


Ana Drev skupaj z Viktorio Rebensburg pričakuje razplet tekme [foto: GEPA]

Drevova je v drugo smučala kot je napovedala po uvodnem nastopu. Izredno napadalna vožnja je pomenila, da je v cilju prevzela vodstvo s kar 88 stotinkami sekunde naskoka. Tina Weirather iz Liechtensteina je zaostala za dve stotinki, slabšo vožnjo je prikazala tudi Norvežanka Nina Loeseth, Švicarka Lara Gut pa je odstopila. Rebensburgova se je odrezala odlično in prevzela vodstvo, Bremova pa je prišla na četrto mesto, kar je pomenilo, da je Ana znova osvojila izjemno drugo mesto.

Pred novim vzponom na oder za zmagovalke je dejala: ”Ne morem verjeti, da se je to zgodilo v Mariboru. Malo sem bila skeptična glede proge. Dobro sem se počutila, a nisem vedela, da lahko posežem po stopničkah, res neverjetno. Pred drugim tekom sem se počutila močna in da lahko napdem. Na startu je bilo zelo vroče, čevlji so bili čisto mehki in serviser je na njih dajal sneg, da jih je hladil. Ko sem prišla v cilj je bil res neverjeten občutek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Mariborsko Pohorje :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment