Izjemen začetek sezone za Koširja in Marguča

Deskarji in deskarke so imeli danes na sporedu uvodno tekmo sezone svetovnega pokala v paralelnih disciplinah. Prvo prizorišče tekem je italijanska Carreza, ki je gostila veleslaloma, jutri pa prideta na vrsto še slaloma. Kvalifikacije za osmino finala so se začele že zjutraj, iz slovenske ekipe pa sta napredovala Žan Košir in Rok Marguč.

Poleg njiju je z dvema vožnjama na 482 metrov dolgi progi Pra di Tori opravil še Jernej Demšar. Ta je začel zelo dobro in na rdeči progi postavil celo 13. čas voženj, a bil v drugo žal nekoliko počasnejši, kar je pomenilo, da je zasedel končno 24. mesto. Jure Hafner je bil 41. medtem ko sta Rok Flander in Tim Mastnak odstopila. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik osvojila 34. mesto.


Žan Košir se je razveselil drugega mesta [foto: Oliver Kraus/FIS]

Naša deskarja sta imela v finalnih bojih lepo popotnico iz kvalifikacij, Košir je namreč postavil drugi, Marguč pa peti čas. Slednji je najprej ugnal Avstrijca Andreasa Prommegerja, nato Švicarja Nevina Galmarinija, šele v polfinalu pa je moral priznati premoč Avstrijcu Antonu Unterkoflerju. V malem finalu se je ponovno spopadel s severnim sosedom, tokrat z Lukasom Mathiesom, ki je bil boljši od našega deskarja, kar je pomenilo, da je Rok osvojil končno četrto mesto.

Ta odličen rezultat pa je še izboljšal Košir. Po vrsti so klonili Italijan Aaron March, Rus Vic Wild, Avstrijec Mathies, edini, ki je danes uspel ugnati našega deskarja je bil Unterkofler. Žan je tako osvojil izjemno drugo mesto, že šestič v karieri stopil na oder za zmagovalce in poskrbel za vrhunsko otvoritev sezone.

Med dekleti je slavila Švicarka Patrizia Kummer, ki je bila v finalu boljša od Japonke Tomoko Takeuchi. V malem finalu je slavila Rusinja Ekaterina Tudegesheva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Carezza (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Carezza (ž)


Leave a Comment