Izjemna predstava Hirscherja, Kranjec 28.

Šesti veleslalom sezone je v nemškem Garmisch-Partenkirchnu zanesljivo dobil Avstrijec Marcel Hirscher.

Najboljši smučar zadnjih sezon, ki se mu tudi letos obeta veliki kristalni globus, je bil najhitrejši že v prvi vožnji. Pred rojakom Benjaminom Raichom si je prismučal izjemno prednost sekunde in 99 stotink. Tretji čas je imel Alexis Pinturault, domača aduta Fritz Dopfer in Felix Neureuther sta na četrtem oziroma petem mestu za Hirscherjem zaostajala že več kot dve sekundi. Še bolj nemočen je bil v prvem delu tekmovanja, ki je sicer potekalo v slabi vidljivosti in na razmehčani snežni podlagi, aktualni svetovni prvak v veleslalomu Ted Ligety. Z ogromnim zaostankom je zasedal šele osmo mesto.


Hirscher je vodilni tako v veleslalomskem kot skupnem seštevku (foto: GEPA)

V drugo polovico veleslaloma se je uspelo uvrstiti tudi Žanu Kranjcu, ki je bil edini slovenski predstavnik na vrhu proge Kandahar. V cilj prve vožnje je prispel z zaostankom 4.54 sekunde, kar ga je popeljalo na 29. mesto. V finalni vožnji je pridobil eno mesto in bil tako na koncu 28. “Zadovoljen sem, da smo končno bili spet zraven v finalu. Izhodišče ni imel slabo in pričakoval sem, da se bo sprostil, da bo bolj napadel, a enostavno ni neke forme, ni sproščenosti, tako da v drugo ni bilo nekega presežka,” je po tekmi povedal trener Mitja Kunc.

Pri vrhu ni bilo bistvenih presenečenj. Hirscher je tudi drugo vožnjo odsmučal najbolje in svojo prednost povečal za več kot sekundo. Na drugo mesto se je prebil Neureuther, na tretje pa je padel Raich. Tik pod zmagovalnim odrom je obstal Ligety.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch-Partenkirchen :. Veleslalom (m)


Leave a Comment