Jansrud vendarle poražen, na vrhu tokrat Avstrijec

Ameriški Beaver Creek je bil danes prizorišče druge tekme za alpske smučarje. Na sporedu je bil drugi superveleslalom sezone, ki se je izkazal za izredno težavnega, saj je bila postavitev vrat na progi Ptic roparic vse prej kot lahka, tako da je imel marsikateri tekmovalec na tej 1850 metrov dolgi progi nemalo težav.

Zmagovalec zadnjih treh tekem v hitrih disciplinah, Norvežan Kjetil Jansrud, je moral tokrat priznati premoč Hannesu Reicheltu iz Avstrije, ki je nastopil pred njim in v cilju videl zaostanek tekmeca, ki je znašal 52 stotink sekunde. Tretje mesto je zasedel francoski smučar Alexis Pinturault, ki se je na progi zadržal še desetinko sekunde dlje.


Hannes Reichelt [foto: GEPA]

Slovenske barve sta tokrat branila 23-letni Klemen Kosi in 21-letni Martin Čater. Kosiju, ki je na superveleslalomu tukaj nastopil tretjič, so se na vseh vmesnih časih obetale točke, po solidnem spopadu z zahtevnim terenom pa je v zadnjem delu izgubil nekaj dragocenega časa, ob prihodu v cilj zasedel 29. mesto in nato zdrsnil na 34. Čatrov premierni nastop se je končal kmalu po prvem merjenju vmesnega časa.

Bila je lepa, a zahtevna superveleslalomska tekma. Klemen je imel veliko priložnost, saj smuča dobro. Žal pa ni upošteval navodil za ključni del proge in tako v zadnjih štirih zavojih izgubil uvrstitev med dvajseterico. Martin Čater je danes odstopil na istem mestu, kjer je včeraj padel. Kljub temu, da smo z rezultati nezadovoljni, se v Evropo vračamo motivirani za naslednje tekme,″ je o nastopih mladih tekmovalcev dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment