Kaj se dogaja na SZS? Nepreklicni odstop Ulage

Na včerajšnji seji Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije (SZS) je Primož Ulaga odstopil z mesta predsednika SZS iz osebnih razlogov.

Člani IO SZS so nato sprejeli sklep, da do volilne skupščine funkcijo predsednika opravlja podpredsednik Enzo Smrekar. “Kot dolgoletni sponzorji Smučarske zveze Slovenije z blagovnima znamkama Cockta in Argeta, smo v Atlanticgrupi prisotni pri delu Smučarske zveze Slovenije. Kot podpredsednik SZS sem vesel, da lahko pomagam pri vodenju naše največje športne zveze, tudi kot velik ljubitelj smučanja. Glede na to, da je pred nami Olimpijska sezona se bomo v naslednjih mesecih posvetili predvsem zagotavljanju najboljših možnih pogojev za tekmovalke in tekmovalce, ki bodo branili slovenske barve na snegu,” je po imenovanju dejal Smrekar.


Primož Ulaga ni več predsednik Smučarske zveze Slovenije [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Dodatna pojasnila v zvezi z odstopom Primoža Ulage

Na včerajšnji seji Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je po razpravi Primož Ulaga podal svoj odstop, s čemer so se člani s sklepom, ki je bil soglasno sprejet seznanili v njegovi prisotnosti. Nadalje je IO SZS sprejel sklep, da funkcijo predsednika SZS do volilne skupščine opravlja dosedanji podpredsednik Enzo Smrekar, kot to določa 26. člen statuta. Danes so člani IO SZS potrdili zapisnik včerajšnje seje ter sprožili potrebne upravne postopke za vpis novega zakonitega zastopnika SZS. Na seji je bilo prisotnih 11 od 13 članov IO, snemal pa se je tudi magnetogram seje.

Leave a Comment