Kanadska preizkušnja za Gala Jakiča v hitrih disciplinah


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

Gal Jakič, alpski smučar invalid in udeleženec lanskoletnih Paraolimpijskih iger v Vancouvru, se vrača v Kanado. Tokrat se bo pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing) pomeril v hitrih disciplinah NorAm v Kimberley Alpine Resortu.

Slovenski reprezentant je danes odpotoval v Kanado iz Winter Parka v Coloradu, kjer letošnjo zimo sicer trenira skupaj z najboljšimi severnoameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem svetovno najboljših tekmovalno-trenažnih zimskih centrov NSCD (National Sport Center for Disable).

V četrtek, 10. februarja, in v petek, 11. februarja, bo na sporedu uradni trening smuka. V soboto, 12. februarja, želijo organizatorji tekmovanja izpeljati dva smuka, v nedeljo, 13. februarja pa še dva superveleslaloma. Po tekmovanju v Kimberleyu, se Gal Jakič vrača na trening v Winter Park. Na koledarju tekmovanj do konca sezone ima še nastop na tekmi NorAm v Park Cityju v ZDA (9.-12. marec) v slalomu in veleslalomu. Sezono namerava zaključiti z nastopom na odprtem državnem prvenstvu ZDA na Aljaski (21.-27. marec) in sicer v vseh petih disciplinah (smuk, superveleslalom, superkombinacija, veleslalom, slalom).

Leave a Comment