Kar dva zmagovalca v Kvitfjellu

V norveškem Kvitfjellu je bila danes le na sporedu tekma svetovnega pokala za moške. Po tem, ko je organizator včeraj zaradi slabe vidljivosti na progi Olympiabakken odpovedal trening smuka, so smučarji preizkusili teren danes zjutraj ob 9.30. Kmalu za tem, natančneje ob 12.00, je prišla na vrsto tekma, ki pa je potekala ob slabih pogojih pa tudi na precej skrajšani progi.


Georg Stretberger [foto: GEPA]

Razlike med nastopajočimi so bile posledično zelo majhne, na samem vrhu pa sta se znašla smučarja z istim časom. S startno številko 1 je Avstrijec Georg Stretberger postavil čas 1:05.72, ki so ga nato lovili vsi konkurenti. Naslednjih trinajst smučarjev je za vodilnim zaostalo, Norvežan Kjetil Jansrud pa se je nato na progi zadržal do stotinke časa enako in se tako skupaj z Avstrijcem povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Tretje mesto je osvojil Američan Travis Ganong, ki je za zmagovalcema zaostal 12 stotink sekunde.

Naša smučarja, Andrej Šporn in Martin Čater, sta imela z višjima startnima številkama 39 in 67 pred seboj zahtevno nalogo. Prvi je za vodilnima ob prihodu v cilj z zaostankom 1.23 sekunde zasedel 30. mesto, do konca preizkušnje pa ga je prehitelo še pet tekmovalcev. Med njimi je bil tudi Čater, ki je z zaostankom 1.10 sekunde za najhitrejšima prišel na 31. mesto in novo točko svetovnega pokala zgrešil za štiri stotinke.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Smuk (m)


Leave a Comment