Karverji so se pomerili za državne naslove


Najboljša dekleta [foto: Uroš Rudolf]

Karving smučarji so imeli v nedeljo na smučišču Cerkno državno prvenstvo. “Tekma je odlično uspela in tudi vreme je tokrat počakalo s tistim najslabšim delom, dežjem namreč,” je razmere na “terenu” opisal Uroš Rudolf, član slovenske karving ekipe.

V moški konkurenci je državni prvak postal Boštjan Grošelj, drugo mesto je zasedel Jernej Hvala, tretji pa je bil Toni Lipovec, ki je dobro zastopal barve masters smučarjev. Med dekleti je nova državna prvakinja postala Ana Tevč, na drugo mesto se je uvrstila novinka v karverskih vrstah Katja Pivk, Špela Turk pa je osvojila tretje mesto.

Med ekipami so tudi tokrat prvo mest osvojili člani ekipe SK Idrija, sledili so jim člani SK Pivka, tretje mesto pa so osvojili člani SK Kovinoplastika Lož.

Čestitke vsem ekipam, ravno tako pa vsem ostalim tekmovalcem in tekmovalkam. Ob enem, pa se moramo iskreno zahvaliti vsem, ki so nam priskočili na pomoč pri organizaciji tekme. Seveda gre zahvala tudi sponzorjem in donatorjem, brez katerih državnega prvenstva ne bi bilo. Pred nami je sedaj zgolj še odprto prvenstvo v karvingu, ki ga organizirajo Italijani,” je še zadnjo tekmo sezono napovedal Rudolf.


Rezultati: FIS tekme .: Cerkno (m)
Rezultati: FIS tekme .: Cerkno (ž)Najboljše ekipe [foto: Uroš Rudolf]


Najboljši moški [foto: Uroš Rudolf]

Leave a Comment