Karving smučarji zaključili sezono


Najboljši v skupnem seštevku do 24 let [foto: Carving Team Slovenia]

V italijanskem Abetonu je potekala zadnja tekma v karving pokalu v letošnji sezoni. Na sobotni preizkušnji je slavil domačin Tomas Bergamelli. Najbolje uvrščeni Slovenec je bil Boštjan Grošelj, ki je zasedel deveto mesto. Miha Grošelj je bil 13., Dejan Mrak 16., Jernej Hvala 17. in Uroš Rudolf 21. Med dekleti je bila nepremagljiva domačinka Benedetta Cumani. Na tekmah karving pokala je prvič nastopila tudi 19-letna Katja Pivk, ki si je osmo mesto dellila z Ano Tevč. Špela Turk je preizkušnjo končala na 15. mestu.

Na nedeljski tekmi je tekmovalce pričakalo sneženje. A to ni zmotilo Bergamellija, ki je bil znova najhitrejši. Miha Grošelj je bil tokrat 11., Boštjan Mrak 15., Boštjan Grošelj 16. in Jernej Hvala 19. Pri dekletih je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila Italijanka Martina Giunti. Tevčeva je bila šesta, Turkova dvanajsta in Pivkova 17.

Za nami je tudi zadnja tekma karving pokala. S sezono smo eno bolj drugi manj zadovoljni. Na tekmi v Abetonu nam je zopet ponagajalo vreme, saj je v nedeljo snežilo. Z nami je bila tudi novinka med karverji Katja Pivk. Po pogovorih je čutiti, da sta ji bili tekmi zanimivi,” je po tekmi dejal Uroš Rudolf.

Omeniti velja, da je v skupnem seštevku do 24 let Miha Grošelj zasedel tretje mesto.


Rezultati: Karving pokal .: Abetone :. Sobota (m)
Rezultati: Karving pokal .: Abetone :. Nedelja (m)
Rezultati: Karving pokal .: Abetone :. Sobota (ž)
Rezultati: Karving pokal .: Abetone :. Nedelja (ž)
Lestvice: Karving pokal, moški
Lestvice: Karving pokal, moškiNajboljše ekipe v letošnji sezoni [foto: Carving Team Slovenia]

Leave a Comment