Katarina Lavtar v zaključku sezone v vrhunski formi


Katarina Lavtar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Sezona alpskega smučanja se počasi izteka. Tekmovalci v svetovnem pokalu so jo že končali, zato so sedaj na sporedu tekme državnih prvenstev. Na njih uspešno nastopa Katarina Lavtar. Pohod je pričela s šestim mestom na petkovem državnem prvenstvu v superveleslalomu na Krvavcu (naslov je pripadel Ilki Štuhec), le nekaj ur zatem je nastopila še na mladinskem državnem prvenstvu, kjer je morala priznati premoč le Ilki.


Katarina Lavtar [foto: GEPA]

Že naslednji dan, torej v soboto, se je udeležila državnega prvenstva Nemčije v slalomu v Bad Wiessu. Z dvema dobrima vožnjama je Lavtarjeva zasedla peto mesto. V nedeljo se je udeležila še veleslalomske preizkušnje nemškega prvenstva, ki je potekal v Spitzing-Suttenu. Tokrat je znova nastopila zelo dobro, saj je v zelo močni konkurenci (Veronique Hronek, Viktoria Rebensburg, Nicole Hosp, Lena Duerr) zasedla peto mesto.

Danes pa je nastopila še na veleslalomskem prvenstvu Slovaške v Jasni, kjer pa je bila premočna za vso konkurenco. Zmago je slavila pred Poljakinjo Agnieszko Gasienico Daniel in Srbkinjo Neveno Ignjatović.


Rezultati: DP Slovenije .: Jasna :. Veleslalom (ž)
Rezultati: DP Nemčije .: Spitzing – Sutten :. Veleslalom (ž)
Rezultati: DP Nemčije .: Bad Wiesse :. Slalom (ž)
Rezultati: MDP Slovenije .: Krvavec :. Superveleslalom (ž)
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment