Kje so alpski smučarji?

Dekleta do sobote trenirajo na avstrijskem ledeniku Moeltall. V Levi odpotujejo v ponedeljek, 12. novembra. Na Finskem bodo zagotovo nastopile Ana Bucik, Meta Hrovat in Maruša Ferk, za četrto mesto se bosta na internih kvalifikacijah tik pred zdajci borili Klara Livk in Neja Dvornik. Takoj po tekmi trojica Bucik, Hrovat in Ferk odpotuje v ZDA, tam se jim pridruži Ana Drev, ki bo medtem lovila dobre razmere na evropskih ledenikih. Livkova in Dvornikova ostaneta v Skandinaviji na tekmovanjih Fis in evropskem pokalu ter se dekletom ponovno pridružita, ko se vrnejo v Evropo.


Ana Drev v Leviju ne bo nastopila, odpotuje pa v ZDA [foto: GEPA]

Moška tehnična ekipa prav tako trenira na Moeltallu, kjer ostane do nedelje. Fantje v Levi odpotujejo v torek, 13.11. Trener Klemen Bergant se bo na podlagi zadnjih treningov odločil kdo potuje v Skandinavijo. Samo Štefan Hadalin ali tudi Žan Kranjec. Tudi oni potujejo v Ameriko direktno po tekmi, kjer bodo v okolici Vaila trenirali do tekem v Beaver Creeku. Potnika sta znana, dvojec Kranjec, Hadalin.

Smukaška ekipa je danes zaključila s treningi v Pitztalu. Včeraj so v Innsbruck odpeljali večino opreme, ki je že na poti v Nakisko. Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat, tja odpotujejo v sredo, 15. novembra in tam ostajajo do tekem v Lake Louisu.

Leave a Comment