Kline 14. na superveleslalomu v Lake Louisu

V Kanadi so smučarji opravili še s superveleslalomsko preizkušnjo, prvo v tej sezoni. Za točke svetovnega pokala se je spopadlo 64 tekmovalcev, med njimi tudi Boštjan Kline in Klemen Kosi, ki sta nastopila že na včerajšnjem smuku ter Martin Čater, ki je prišel do letošnjega uvodnega nastopa.


Lake Louise je gostil prvi dve tekmi v hitrih disciplinah za moške (foto: GEPA)

Tudi tokratna tekma se je izkazala za zelo izenačeno, vsaka najmanjša napaka na progi pa je lahko pomenila izgubo številnih mest na lestvici. V eni sekundi se je zvrstilo prvih enajst tekmovalcev, najboljši med njimi pa je bil Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je tako prišel do druge zmage v dveh dneh. Najbolj se mu je približal Avstrijec Matthias Mayer, ki je zaostal 35 stotink sekunde, Italijan Peter Fill pa je za vožnjo potreboval še deset stotink dlje in bil na koncu tretji.

Nov zelo dober nastop je uspel Klinetu, ki je nosil startno številko 36. Po včerajšnjem 24. mestu in prvih osvojenih točkah na tem prizorišču, je danes nadaljeval v še boljšem slogu, skozi celoten nastop kazal lepo vožnjo in z 1.42 sekunde zaostanka za Svindalom zasedel 14. mesto. S tem je dosegel drugi najboljši rezultat na tekmah najvišjega ranga, prvi pa ostaja 13. mesto iz smuka v Santi Caterini pred slabim letom dni.

Predvsem v zgornjem in srednjem delu proge je dobro smučal tudi Kosi, ki je startal 24. po vrsti, a mu je boljša uvrstitev splavala po vodi ob večji napaki v spodnjem delu proge, kjer je pri enem izmed zavojev zašel smeri in tako izgubil precej časa. Nekaj časa se je še boril za obstanek med dobitniki točk, 2.32 sekunde zaostanka za zmagovalcem pa je pomenilo končno 33. mesto. Soliden nastop je uspel tudi Čatru, ki je v Lake Louisu nastopil šele drugič. Pred točno letom dni je na smuku zasedel 60. mesto, danes pa je svojo nalogo opravil precej bolje in postavil 40. čas (+2.66).

“Čater je imel nekaj nesreče zaradi tistih prekinitev, a se je lotil zadeve tako kot je treba in dobro smučal. Kosi tudi, dober je bil predvsem v srednjem delu. Žal pa je nato naredil napako in za to je plačal kazen. Kline je odsmučal v svojem slogu, razvija se tako kot si vsi želimo in za kar delamo,” je po tekmi dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Boštjan Kline pa je o nastopih v Kanadi rekel: “Moram reči, da sem s tem vikendom zelo zadovoljen, sploh z današnjim nastopom, ko mi je vse skupaj uspelo pripeljati na malo višji nivo. Včeraj sem v spodnjem delu sicer izgubil nekaj časa, a ko pogledam na vse skupaj je zelo v redu, je vseeno šele začetek sezone. Imel sem že izkušnje s to progo, zdaj pa sem še bolje psihično in fizično pripravljen, dobro smučam in vzpostavilo se je neko ravnotežje, tako da smo zdaj bolje startali v sezono,« o tekmah, ki bodo na sporedu prihodnji konec tedna pa je dodal: »V Beaver Creeku še nisem bil med trideset, tako da bomo videli kako bo. Poskusil bom narediti kaj podobnega kot tukaj, upam, da mi uspeta čim boljši vožnji. Bomo videli, pustimo se presenetiti.”

Leave a Comment